Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiica fostului şef al CEC Constanţa, acuzată de moartea a doi oameni Un proces-verbal întocmit de poliţişti, exclus de la judecată

ro

18 Sep, 2014 00:00 2575 Marime text
Răsturnare de situaţie în dosarul în care Oana Georgescu, fiica fostului director al CEC Constanţa, Alexandru Georgescu, este judecată pentru ucidere din culpă!

Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare ale cotidianului nostru, Oana Georgescu a fost implicată într-o tragedie rutieră soldată cu doi morţi, nefericitul eveniment având loc pe data de 9 martie 2008. După mai bine de cinci ani de la producerea accidentului, tânăra a fost deferită Justiţiei, pe data de 7 august 2013, cauza fiind trimisă spre soluţionare Judecătoriei Tulcea. După patru amânări consecutive, pe data de 12 martie a acestui an, dosarul a fost trimis judecătorului de cameră preliminară. După şase luni de cameră preliminară, pe data de 15 septembrie, preşedintele completului de judecată PCPF3 a luat o decizie la care puţini se aşteptau.
 
Concret, potrivit portalului instanţelor de judecată, judecătorul de cameră preliminară a admis în parte excepţia de nelegalitate invocată de inculpata Andra Oana Georgescu, prin apărători. Astfel, magistratul a exclus de la judecata cauzei următoarele mijloace de probă: procesul-verbal încheiat la data de 11 martie 2008 de agenţii de poliţie Claudiu Caramagiu şi Ştefan Fulea, declaraţia martorilor Ştefan Fulea şi Nicolae Voicu, din data de 25 aprilie 2012. „În temeiul art. 346 alin. 4, Cod proc. pen., constată legalitatea Rechizitoriului nr. 865/P/2010 din data de 19.07.2013 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dispune începerea judecăţii. Cu drept de contestaţie în termen de trei zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 15.09.2014“, conform minutei judecătoreşti.

 Dosarul, preluat de Parchetul General

În altă ordine de idei, este de menţionat că acest dosar a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, însă, pe data de 23 august 2010, a fost preluat de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie. „În fapt, la data de 9.02.2008, în timp ce conducea autoturismul pe DN 22/F 87, învinuita a derapat într-o curbă deosebit de periculoasă şi a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism care circula din sens opus. În urma impactului, numiţii M.P. şi V.V. au decedat, iar V.P. a suferit vătămări corporale. Având în vedere complexitatea cauzei şi faptul că Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea nu a finalizat urmărirea penală deşi au trecut peste doi ani de la data începerii urmăririi penale faţă de numita Georgescu Andra-Oana (urmărirea penală a fost începută la data de 20.03.2008), precum şi necesitatea soluţionării cu obiectivitate a cauzei, la data de 12 august 2010, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus preluarea dosarului în vederea definitivării urmăririi penale“, au conchis procurorii Parchetului General al României.

 
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sa speram ca nu este asa 19 Sep, 2014 10:04 daca a scos de la dosar probe, marturii si constatarile politistilor care au fost la fata locului, este grav. Asa ceva nu se poate si poate se sesizeaza cineva de mai sus. Daca ne batem cu pumnul in piept ca justitia este corecta, atunci sa fie corecta. MINISTRUL JUSTITIEI SA IA MASURI URGENTE, NU SE POT SCOATE DE LA DOSAR PROBELE CELE MAI IMPORTANTE!
  • Sarbu Mihaela 18 Sep, 2014 19:21 Cum este posibil ca după 6 ani de zile să nu se întample practic nimic? Justiția din ROMÂNIA este atât de coruptă încât practic imi este rușine că sunt studentă la Drept. Cum poti tu ca judecator să scoți procesele verbale ale acelor polițiști care practic au fost de față la locul accidentului..Dar oare la noi care am rămas fără un părinte se gândește cineva? Aș vrea si eu ca cineva sa-mi raspundă la aceste întrebări..Dar nu cred ca există această persoană..
  • Sarbu Mihaela 18 Sep, 2014 19:06 Cum se poate ca dupa 6 ani de zile sa respingi procesul verbal al politailor care au fost de fata? Inca o data justitia ROMANA ne doveste cat de corupta este aceasta tara!!! Imi este rusine sincer ca sunt studenta la drept..Sunt constienta de faptul ca domnisoara Georgescu vrea sa scape de toate aczatiile..Dar cum ramane cu noi? Care am ramas fara un parinte..Oare in tara asta se v-a face vreodata dreptate? Sunt niste intrebari la care nimeni se pare ca nu imi poate raspunde !!! Rusine