Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facturi false în Portul Constanţa Percheziţii DIICOT - şapte persoane au fost încătuşate şi duse la arestare

ro

11 Sep, 2014 00:00 2706 Marime text
Încătuşate de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, şapte persoane au fost încătuşate în dosarul celor 17 percheziţii efectuate în Bucureşti şi Ilfov, în legătură cu importurile efectuate de la o societate de comisionariat vamal din portul Constanţa Sud - Agigea.
 
Ieri, Ahmad Chadim Alopaidy, Al Sahou Faress, Alaboud Aiman, Kachkouch Bassam, Kachkouche Hassan, Mohamed Bassam Waez şi Gabriela Roşca au fost prezentate Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă, însă până la închiderea ediţiei judecătorii nu luaseră nicio decizie.

 În urma percheziţiilor au fost ridicate şi sigilate acte privind operaţiunile comerciale derulate, sisteme informatice, precum şi sume de bani.

 În cauză, DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa efectuează cercetări faţă de 14 persoane, dintre care 12 cetăţeni de origine arabă şi doi români, toţi domiciliaţi în Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, folosirea la autoritatea vamală de acte falsificate şi evaziune fiscală.
 
Cei luaţi în colimator de procurori sunt suspectaţi că în cursul anului au introdus în România, prin Portul Constanţa Sud - Agigea, folosind mai multe societăţi comerciale controlate de către aceştia, peste 150 de containere cu mărfuri generale din China, iar pentru efectuarea formalităţilor vamale de import au folosit la autoritatea vamală competentă facturi falsificate, în care valoarea mărfurilor era mult diminuată. „Mărfurile astfel introduse în România erau comercializate în general în centre comerciale en-gros de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. Prin această modalitate, membrii grupului sunt suspectaţi că au diminuat substanţial valoarea taxelor vamale aferente importurilor, precum şi a taxei pe valoarea adăugată, creând bugetului consolidat al statului un prejudiciu estimat la peste un milion de euro”, au conchis procurorii DIICOT.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii