Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv Un fost poliţist de frontieră de la Ostrov, prins mirosind a alcool la volan, a făcut „circ“ cu oamenii legii

ro

22 Nov, 2016 13:49 2504 Marime text
Un fost angajat al Poliţiei de Frontieră de la Ostrov a fost oprit în trafic, pe 13 noiembrie, pe drumul ce leagă Băneasa de Lipniţa, de către un echipaj mixt din care făceau parte şi agenţi ai Gărzii de Coastă.
 
Întrucât omul mirosea puternic a alcool, poliţiştii de Frontieră au cerut ajutorul colegilor de la Serviciul de Poliţie Rutieră pentru a-l supune pe individ testului cu aparatul Drager.
 
Şoferul a devenit recalcitrant şi a refuzat să sufle în etilotest. În aceste condiţii, oamenii legii s-au văzut nevoiţi să-l încătuşeze pe bărbat şi să îl ducă la spitalul din Băneasa unde să îi fie recoltate probe biologice.
 
La unitatea medicală, fostul agent de la Poliţia de Frontieră a continuat să se opună recoltării de probe care să verifice dacă este sau nu sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
În acest context, poliţiştii i-au întocmit bărbatului un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de refuzul recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. 

Conform informaţiilor noastre, individul a lucrat în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei de la Ostrov până în anul 2012, când a fost disponibilizat în urma reorganizării. De asemenea, bărbatul este şi fost angajat al IPJ Constanţa. Surse din poliţie spun că omul nu a fost niciodată cercetat disciplinar în timpul activităţii sale ca om al legii. 

Totuşi, presa locală scria despre el în 2009 că ar fi fost implicat într-un caz de introducere ilegală de migranţi pe teritoriul României. Acuzaţiile nu au fost însă probate, iar în evidenţa actuală a Poliţiei de Frontieră nu pare să existe niciun document care să ateste implicarea fostului angajat în vreun dosar penal cu un asemenea obiect. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii