Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! Corneliu Iacubov, „Împăratul Moldovei“, cazat la Poarta Albă, cere să fie eliberat condiţionat

ro

06 Sep, 2016 00:00 4799 Marime text
Se mai pregăteşte de plecare una dintre „vedetele“ Penitenciarului Poarta Albă! Afaceristul Corneliu Iacobov, supranumit „Împăratul Moldovei“ şi condamnat la şapte ani de puşcărie în dosarul „Rafo Oneşti“, le cere judecătorilor constănţeni să-l elibereze din arest, pentru bună purtare.
 
Solicitarea lui Iacobov a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Medgidia, instanţă pe raza căreia se află Penitenciarul Poarta Albă, unde afaceristul se află încarcerat la acest moment. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 13 septembrie, în cadrul şedinţei urmând să se stabilească dacă magnatul îndeplineşte, într-adevăr, condiţiile pentru eliberarea din arest înainte de termen.
 
În anul 2012, judecătorii au pronunţat o sentinţă definitivă în cazul său, găsindu-l vinovat de prejudicierea rafinăriei Rafo Oneşti şi hotărând ca acesta să fie închis pentru următorii şapte ani. La momentul de faţă, Iacobov a executat deja mai mult de jumătate din pedeapsă, mai exact, patru din cei şapte ani, ceea ce, potrivit legii, constituie una dintre condiţiile esenţiale eliberării pentru bună purtare.
 
Aşa cum arătam în ediţiile anterioare ale cotidianului, afacerile l-au adus pe Iacobov destul de aproape de Constanţa, în 2004 el punând bazele Grup Media Sud Company SRL, conform wikipedia.org.
 
Ulterior, în firmă a intrat şi cunoscutul Cameliu Babinciuc, apropiat al fostului edil-şef al Constanţei, Radu Mazăre. În prezent, firma se ocupă în continuare cu transportul cu microbuze, însă acţionariatul său s-a schimbat faţă de momentul intrării pe piaţă.
 
Revenind la solicitarea lui Corneliu Iacobov, mai trebuie precizat că, indiferent care va fi decizia Judecătoriei Medgidia, aceasta va putea fi atacată la Tribunalul Constanţa, care urmează să pronunţe o decizie finală în această cauză.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii