Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusă din magistratură Ofiţerul Priboianu, apărat la Curtea Supremă de fosta şefă a Tribunalului

ro

26 Jun, 2012 01:00 3024 Marime text
priboianu-doinadraguinea.jpgDupă cum se arăta într-un comunicat de presă al Curţii de Apel, Doina Drăguinea era acuzată că a redactat cu mult peste termenul legal un număr considerabil de hotărâri judecătoreşti, situaţia durând de cel puţin trei ani

Ofiţerul Serviciului de Investigare a Fraudelor Adrian Ionuţ Priboianu s-a aflat, ieri, în atenţia magistraţilor din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Inspectorul a atacat cu recurs decizia Curţii de Apel Constanţa, instanţă care a dispus arestarea ofiţerului pentru 29 de zile. În faţa Curţii Supreme, Priboianu a apărut cu doi avocaţi, unul dintre ei fiind Doina Drăguinea, fost preşedinte al Tribunalului Constanţa, exclusă din magistratură pentru grave abateri disciplinare. Până la închiderea ediţiei, judecătorii nu ajunseseră la o decizie cu privire la recursul formulat de ofiţerul constănţean.

La data de 16 iunie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au anunţat că fac cercetări penale privitoare la „inculpatul Priboianu Ionuţ Adrian, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă". Conform procurorilor, „în perioada 3 - 14 mai 2012, inculpatul Priboianu Ionuţ-Adrian, prevalându-se de calitatea de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Serviciul de Investigare a Fraudelor, a pretins de la un administrator de societate comercială, denunţător în cauză, atât direct, cât şi prin intermediar, remiterea unor sume de bani, respectiv iniţial 10.000 de euro, majorată ulterior la 50.000 euro şi, în final, negociată la 25.000 de euro, pentru ca în schimb să intervină pe lângă şefii săi ierarhici în vederea clasării unei lucrări înregistrate pe rolul organului de poliţie mai sus menţionat", se mai arată în informarea celor de la DNA. Procurorii mai arată că Priboianu a cerut, în perioada 14 mai - 15 iunie, 4.000 de euro pentru a interveni pe lângă un alt ofiţer de poliţie judiciară din cadrul aceluiaşi serviciu al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

Curtea a sesizat CSM

La data de 15 iunie, ofiţerul a fost prins în flagrant. Arestat pentru 29 de zile ca urmare a deciziei Curţii de Apel Constanţa, Priboianu a atacat, prin avocaţi, decizia instanţei de la malul mării, dosarul ajungând pe masa judecătorilor Curţii Supreme. După cum precizam mai sus, unul dintre apărătorii inspectorul arestat a fost Doina Drăguinea, fost preşedinte al Tribunalului Constanţa, exclusă din magistratură pentru grave abateri disciplinare. De altfel, la sfârşitul lunii octombrie 2009, conducerea Curţii de Apel Constanţa a sesizat CSM cu privire la gravele abateri ale judecătoarei Doina Drăguinea. Aceasta, timp de cel puţin trei ani, ar fi ascuns faptul că nu a redactat cu lunile motivările hotărârilor date în dosare, motivări care ar fi trebuit, potrivit legii, să fie redactate în maxim 30 de zile. Revenind la recursul lui Priboianu, până la închiderea ediţiei, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie nu ajunseseră la o decizie cu privire la recursul formulat de ofiţerul constănţean.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii