Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaziune şi spălare de bani Alina Antoanela Căulea a fost arestată la domiciliu

ro

03 Jul, 2014 00:00 2815 Marime text

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au solicitat, ieri, Tribunalului Constanţa arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, faţă de Alina Antoanela Căulea, din Galaţi.


Femeia este cercetată pentru instigare la evaziune fiscală sub formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi spălare de bani. Conform reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Alina Antoanela Căulea, în perioada iulie - octombrie 2010, ar fi instigat trei persoane să desfăşoare activităţi de evaziune fiscală în numele şi pe seama unei societăţi comerciale, cu consecinţa prejudicierii bugetului consolidat al statului cu suma de 2.993.673 de lei şi obţinerea de sume de bani cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni.

Ieri, Tribunalul Constanţa a respins, ca nefondată, propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată a femeii. Faţă de aceasta s-a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile. Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Alina Antoanela Căulea este judecată, într-un dosar din 2012, pentru iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. Pe 10 iunie, instanţa a admis cererea femeii de încuviinţare a părăsirii teritoriului României pe durată limitată,şi anume în intervalul cuprins între 5 iunie şi 6 iulie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii