Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaziune fiscală şi spălare a banilor Un afacerist din Lumina, "bombardat" pentru a doua oară de IPJ Constanţa

ro

13 Jan, 2011 00:00 2851 Marime text
Firma_-_camioane_cereale.jpgPotrivit Registrului Comerţului, societatea comercială Dialta Company SRL are ca obiect de activitate "comerţ cu ridicata nespecializat" şi este condusă, din data de 15.07.2008, de Toader Despan

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Judeţului Constanţa au documentat activitatea infracţională a lui Florentin Anghel, de 26 de ani, din localitatea Lumina, judeţul Constanţa, în calitate de asociat unic şi administrator al SC Dialta Company SRL, cu sediul în Ovidiu. Oamenii legii spun că individul ar fi comercializat cereale în numele societăţii fără a înregistra în evidenţele contabile veniturile realizate, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul general consolidat al statului cu suma de 1.226.000 de lei. Interesant de menţionat că Florentin Anghel a pasat firma în cauză numitului Toader Despan.

Anchetatorii spun că Florentin Anghel în calitate de asociat unic şi administrator al unei alte societăţi comerciale cu sediul în Lumina, a tranzacţionat cantităţi de cereale în numele firmei, sustrăgându-se de la plata obligaţilor fiscale faţă de bugetul general consolidat al statului cu suma de 30.517 lei, prin neînregistrarea veniturilor realizate din aceste operaţiuni comerciale. "De asemenea, cel în cauză a creditat şi debitat conturile bancare ale societăţii comerciale din Ovidiu, deschise la sucursalele din Constanţa a trei unităţi bancare, cu sume mai mari decât echivalentul în lei a 15.000 de euro, cu documente ce nu au avut la bază operaţiuni reale, (fiind considerate tranzacţii suspecte) schimbând destinaţia banilor", se mai arată în cercetarea poliţiştilor. Anghel, care în prezent este încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă din luna ianuarie 2010, unde execută o pedeapsă privativă de libertate pentru alte fapte de natură penală, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, societatea comercială Dialta Company SRL are ca obiect de activitate "comerţ cu ridicata nespecializat" şi este condusă, din data de 15.07.2008, de Toader Despan, din judeţul Tulcea. Acelaşi RECOM arată că SC Dialta Company SRL nu are sedii secundare şi nu are depuse datele de bilanţ aferente anilor 2008 şi 2009. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că, în 2008, Garda Financiară Constanţa informa că Dialta Company ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de 815.389 de lei, dat fiind că nu funcţiona la sediul social declarat, iar comisarii nu au putut verifica înregistrarea tranzacţiilor comerciale în evidenţa financiar-contabilă. De asemenea, în 2009, firma a intrat din nou în atenţia Gărzii Financiare Constanţa. Mai exact, pentru că societatea nu funcţiona la sediul declarat, comisarii nu au putut verifica din nou înregistrarea operaţiunilor în evidenţa financiar-contabilă, iar prejudiciul produs bugetului de stat a fost estimat la suma de 1.226.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii