Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eroul Mădălin Stoica, căzut în Afganistan, a fost desemnat Cetățean de onoare al Județului Buzău. Ce au mai stabilit consilierii județeni (galerie foto)

ro

28 Oct, 2017 07:22 4796 Marime text
În cadrul unui eveniment festiv organizat de Ziua Armatei, la Consiliul Județean Buzău, sublocotenentul post mortem Mădălin Stoica, a fost desemnat de către consilierii județeni Cetățen de Onoare al Județului Buzău.

Distincția a fost acordată la finalul ședinței ordinare a Consiliului Județean la care au mai participat Prefectul județului, Carmen Ichim și comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, generalul de brigadă Gheorghiță Vlad.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a oferit fiicei militarului căzut la datorie o bicicletă iar familiei un ajutor financiar de 5000 lei.

De asemenea prin distincția oferită Consiliul Județean își va asuma și amenajarea monumentului funerar al militarului căzut în Afganistan.

 
Reamintim că militarul a decedat pe 15 septembrie 2017 în urma unui atac asupra unei patrule româneşti care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan.

La propunerea ministrului apărării naţionale, Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a decorarat post-mortem pe sublocotenentul Mădălin Stoica cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru dăruirea şi curajul manifestate sub culorile drapelului naţional, pentru spiritul de sacrificiu dovedit în timpul executării unei misiuni de luptă în Teatrul de Operaţii din Afganistan.

Sursa foto: Facebook/Divizia 2 Infanterie Getica

Mai citeste și

Versurile care dau fiori mai marilor României Azi plânge o soție și azi plânge o mamă/Murim în slujba ţării și nu ne luaţi în seamă


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii