Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţii la Curtea de Apel? Azi se decide judecătorul „Retrocedărilor din Constanţa“

ro

18 Nov, 2013 00:00 2759 Marime text
Rămas fără judecător permanent în urma pensionării magistratului Elena Ursulescu, preşedintele Secţiei a II-a penale a Curţii de Apel Bucureşti şi în acelaşi timp preşedintele Completului 17 F Continuitate, dosarul denumit generic „Retrocedările din Constanţa“ are mâine un nou termen de judecată. Ceea ce atrage atenţia însă este faptul că, până la acest moment, potrivit surselor avizate, nu a fost încă desemnat magistratul care va prelua cazul. Aceleaşi voci informate spun că, cel mai probabil, la termenul de mâine, procesul va fi prezidat de unul dintre judecătorii de permanenţă, dar abia în cursul acestei zile se stabileşte exact care dintre magistraţi va intra în cauză.

Dosarul „Retrocedărilor din Constanţa“ se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti de mai bine de cinci ani de zile, însă cazul se află abia în faza administrării probatoriului. Procesul îl priveşte pe primarul Radu Ştefan Mazăre, alături de alte nume grele ale Constanţei, suspecţii fiind acuzaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că ar fi prejudiciat statul prin retrocedarea unor terenuri către persoane ce nu ar fi fost îndreptăţite să le primească, dar şi prin subevaluarea respectivelor suprafeţe. Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, preşedintele completului de judecată care se ocupa de dosarul retrocedărilor, magistratul Elena Ursulescu, s-a pensionat în urmă cu câteva luni, ceea ce a făcut ca dosarul să rămână, practic, fără judecător stabil, colegii magistratului pensionat intrând prin rotaţie în cauză. La termenul anterior, cel care a preluat cazul a fost judecătorul Stan Mustaţă, fost şef al Secţiei I penale din Curtea de Apel Bucureşti. Despre el, s-a vehiculat ideea că ar fi fost unul dintre cei doi magistraţi cu care preşedintele Traian Băsescu s-ar fi întâlnit la cafea.

Se reface completul?

Revenind la dosarul retrocedărilor, în cursul zilei de azi, la Curtea de Apel Bucureşti se va decide care dintre judecătorii de la permanenţă va intra mâine în proces, susţin surse avizate. Aceleaşi voci spun că, ulterior, conducerea Curţii de Apel Bucureşti va reface completul 17 F Continuitate sub conducerea unui alt judecător, urmând ca acesta să preia dosarele lăsate în urmă de magistratul Elena Ursulescu după pensionare. Cu alte cuvinte, cazul retrocedărilor din Constanţa va avea un nou judecător, permanent. Între timp însă, judecata se află, aşa cum menţionam mai sus, în etapa administrării probatoriului, iar la termenul anterior, de la sfârşitul lunii octombrie, cauza s-a amânat pentru întocmirea raportului de expertiză topografice. Situaţie în care, surse apropiate cazului spun că nu este exclus ca procesul să se amâne din nou, la termenul de mâine, pentru acelaşi motiv, având în vedere că este vorba despre o expertiză complexă. Nu este de trecut cu vederea faptul că dosarul retrocedărilor a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti în urmă cu mai bine de cinci ani, mai exact la data de 28 octombrie 2008.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii