Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ei sunt copiii din Constanţa, plecaţi de-acasă, ori răpiţi (galerie foto)

ro

22 Jun, 2011 00:00 6927 Marime text
cap_7.jpgDe poliţişti mai este căutată şi Alexandra Mirabela Florea, din Cernavodă, Maria Claudia Irimia, din Mangalia, dispărută de la Şcoala Specială din comuna Turnu Roşu, judeţ Sibiu, Costel Babuta, din Constanţa, născut la data de 14 aprilie 1986

Sute de copii sunt căutaţi la nivel naţional de lucrătorii Inspectoratului General al Poliţiei Române, după ce şi-au părăsit domiciliile de bună voie, ori au fost răpiţi. Rândurile minorilor căutaţi de oamenii legii sunt îngroşate şi de copii constănţeni, iar numai de la începutul acestui an, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat dispariţia a câtorva zeci de minori. În acest context, ZIUA de Constanţa doreşte să vină în sprijinul autorităţilor, dar mai ales al familiilor ale căror copii încă nu au fost găsiţi şi vă prezintă lista minorilor daţi în urmărire.

Pe data de 27 octombrie 2001, poliţiştii constănţeni au fost anunţaţi de faptul că George Ionuţ Stoiean, născut pe data de 23 septembrie 1995, a dispărut, în împrejurări necunoscute, din faţa casei bunicii sale. La acea dată, George Ionuţ Stoiean avea înălţimea de 90 - 100 de centimetri, părul negru, tuns scurt, ochi negri. Vasile Simion, născut pe data de 9 februarie 1988, este căutat de poliţişti, din data de 20 aprilie 2006, când a fugit din Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare. Băiatul are înălţimea de 1,70 - 1,75 metri, păr scurt, ochi căprui, ten măsliniu şi este bolnav psihic, retardat şi frecventa mediul cerşetorilor. Pe data 1 iulie 2006, Robert Liviu Neghină, născut pe data de 30 octombrie 1993, din Costineşti, a dispărut din staţiunea Costineşti. Băiatul a fost văzut ultima dată în timp ce făcea baie în apele Mării Negre. „Nu a mai părăsit domiciliul fără ştirea părinţilor. La momentul dispariţiei purta şort albastru deschis cu două buzunare laterale", au mai spus poliţiştii, potrivit cărora Robert Liviu Neghină avea o înălţime de 130 - 140 m, era astenic, avea 30 de kilograme, păr şaten şi ochii căprui. De poliţişti mai este căutată şi Alexandra Mirabela Florea, din Cernavodă, născută pe data de 29 octombrie 1990, dar şi Maria Claudia Irimia, din Mangalia, născută pe data de 19 octombrie 1982, dispărută de la Şcoala Specială din comuna Turnu Roşu, judeţ Sibiu, dar şi Costel Babuta, din Constanţa, născut la data de 14 aprilie 1986, dispărut aproape de jumătatea lunii octombrie 1997. După cum reiese şi din statistica Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, numărul copiilor dispăruţi a crescut în ultimele luni. La data de 6 noiembrie 2010, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi despre faptul că Loredana Mariana Bicu, de 16 de ani, din Constanţa, a părăsit în mod voluntar la data de 06.11.2010 Adăpostul de Zi şi de Noapte Pentru Copiii Străzii din municipiul Constanta, situat pe strada Decebal nr.13B, şi nu a mai revenit. Potrivit oamenilor legii, fata are înălţimea de 1.70 - 1.75 m, greutate 60 - 65 kg, constituţie atletică, ten deschis, păr şaten vopsit cu şuviţe blonde, faţă ovală, ochi căprui, urechi mijlocii, gură normală. La momentul dispariţiei, tânăra era îmbrăcată cu colanţi de culoare neagră, bluză neagră ce prezintă un înscris de culoare mov, hanorac cu glugă de culoare neagră, papuci din cauciuc de culoare roz. Şi luna trecută, Loredana Mariana Bicu a fost dată dispărută, însă a fost găsită de poliţişti în Pecineaga, în locuinţa unui bărbat. Din data de 19 februarie 2011, poliţiştii constănţeni îl caută pe Dumitrel Tease, născut la data de 12 iulie 1993, în Tulcea, care a dispărut din zona CET Constanţa. Pe lista minorilor dispăruţi figurează şi Georgiana Bacru, născută pe 19 februarie 1995, din localitatea Mihail Kogălniceanu. Fata are înălţimea de 1.65 m, 52 de kilograme, păr şaten, lung, ochi căprui, iar potrivit poliţiştilor la data de 23 martie 2011, a plecat în mod voluntar de acasă şi nu a mai revenit.

Andrei Tănăsoiu şi Nicoleta Alina Borcan

Pe data de 3 iunie 2011, în jurul orei 23.00, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi de către o localnică, despre faptul că, la aceeaşi dată, ora 14.00, fiul său minor Andrei Tănăsoiu, în vârstă de 9 ani a, plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit până în prezent. Copilul are o înălţime de 1,30 m, constituţie astenică, greutate 35 - 40 kg, faţă ovală, păr negru tuns scurt, sprâncene neunite, nas rectiliniu, buze mici, nu are semne particulare. La data dispariţiei purta un tricou din bumbac de culoare gri, şapcă de blugi, pantaloni scurţi, sandale de culoare gri cu talpă din cauciuc şi bretele din pânză. Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze Poliţia oraş Năvodari. La data de 8 iunie 2011, poliţiştii din Cernavodă, au fost sesizaţi de către o localnică, despre faptul că la data de 07.06.2011, sora ei Nicoleta Alina Borcan, de 21 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu şi nu a mai revenit până în prezent. Fata are înălţimea de 1.65 m, greutate 43 kg, constituţie astenică, faţă ovală, ochi negri, mari, gură mică, buze subţiri, păr negru, lungime medie. Prezintă o cicatrice în zona dreaptă a abdomenului, urmare a unei intervenţii chirurgicale. Nu se cunosc obiectele de îmbrăcăminte pe care le purta la data dispariţiei. Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze Poliţia Cernavodă. La data de 23.12.2009, poliţiştii din Poarta Albă au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la 23.08.2011, Alina Tănase, de 21 ani, a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit până în prezent. Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a stabilit că persoana dispărută se află pe raza localităţilor Negru-Vodă sau Mangalia. Tânăra are înălţimea 1.50 - 1.55 m, constituţie atletică, greutate aprox. 50 kg, faţa ovală, părul negru, drept, tuns scurt, ochii căprui, fără semne particulare. Nu se cunosc obiectele de îmbrăcăminte pe care le purta la data dispariţiei.

Daniela Răileanu, Florin Tudor Sora, Diana Ioana Marin

La data de 16 mai 2011, ora 9.00, poliţiştii din Cernavodă au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, Daniela Răileanu, de 14 ani, a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Adolescenta are 1.65 m, 60 kg, păr lung, şaten, vopsit negru. La momentul dispariţiei, era încălţată cu o pereche de teneşi din material textil de culoare neagră, dar nu se cunosc articolele de îmbrăcăminte pe care le purta. La jumătatea lunii mai, în jurul prânzului, ora 12.40, poliţiştii din Cernavodă au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la data de 14.05.2011, Florin Tudor Sora, de 10 ani, a plecat de la domiciliu. Băiatul are înălţimea de 1.55 m, greutate 45 kg, păr şaten, tuns scurt, faţă rotundă, ochi căprui, mari, nas mic, gura mică. Acesta prezintă o cicatrice la femurul piciorului drept (tijă metalică), se deplasează şchiopătând. La data de 6 mai, ora 11.30, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi cu privire la dispariţia Dianei Ioana Marin, de 16 ani. Fata are înălţimea de 1.65 m, greutate 55 kg, ten deschis, constituţie atletică, părul şaten, ochii căprui, fără semne particulare. Tot săptămânile trecute, poliţiştii din Valu lui Traian au fost anunţaţi despre dispariţia lui Anton Petcu, de 16 ani, care a plecat în mod voluntar de la domiciliu şi nu s-a mai întors. Tânărul are 1,57 m, constituţie atletic, 70 kg, păr negru, ochi căprui, ten măsliniu, faţă ovală, urechi mijlocii, buze normale. Poliţiştii constănţeni mai încearcă să dea de urma lui Mertin Salim, de patru ani, din Cumpăna, dispărut pe data de 7 martie 2011, Adriana Consuela Ropotă, de 14 ani, din Nicolae Bălcescu, Cristinel Avasilcăi, de 14 ani, din municipiul Constanţa, Daniela Nicoleta Zaraf, de 17 de ani, din Murfatlar. Din păcate, lista copiilor care au plecat de acasă fie de bună voi, fie constrânşi poate continua şi cu alte exemple.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii