Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Egiptean anchetat de Garda de Coastă

ro

16 May, 2012 03:25 1302 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare în condiţiile legii pentru reţinerea unui marinar străin care transporta 10.000 de ţigarete netimbrate în Portul Constanţa. În data de 15.05.2012, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră au acţionat în zona de responsabilitate a Grupului de Nave Constanţa pentru reţinerea unei persoane care transporta doi saci din rafie încărcaţi cu pachete de ţigări. Deoarece persoana în cauză a ignorat somaţiile verbale, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să execute trei focuri de avertisment în plan vertical în condiţiile legii. După reţinerea persoanei în cauză, identificată ca fiind cetăţean egiptean în vârstă de 24 ani, s-a stabilit faptul că acesta transporta 10.000 de ţigarete netimbrate purtând mărcile Capital şi Karelia.

Cetăţeanul egiptean a declarat că este marinar pe o navă ancorată în Portul Constanţa şi intenţiona să comercializeze respectivele ţigarete la diverşi lucrători de pe platforma portuară.

Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării.

Marinarului egiptean i-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, privind Codul vamal al României modificată şi completată de OUG 54/2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii