Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul, acuzat de presiuni asupra Justiţiei Avraham Morgenstern, chemat la DNA după ce procurorii l-au denunţat pe Mazăre

ro

18 Sep, 2014 00:00 2159 Marime text

Afaceristul israelian Avraham Morgenstern, cercetat în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“ din Constanţa, s-a aflat, ieri, la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Conform mediafax.ro, Morgenstern a participat la percheziţia informatică a calculatoarelor şi a stick-urilor de memorie ridicate în timpul percheziţiilor efectuate în aprilie.

Afaceristul israelian este cercetat alături de Radu Ştefan Mazăre, edilul-şef al municipiului Constanţa, şi de Alexandru Mazăre, senator al României, primii doi aflându-se sub control judiciar.
Zilele trecute, Avraham Morgenstern a cerut, pentru a treia oară, înlocuirea controlului judiciar, însă judecătoarea Mariana Ghena, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a trimis cererea formulată de afacerist la Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, spre competenţă de soluţionare.
 
Potrivit DNA, în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, Avraham Morgenstern este acuzat de dare de mită, Radu Mazăre, de luare de mită şi de fals în declaraţii iar Alexandru Mazăre este suspectat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.
 
Cauza mai sus precizată este instrumentată de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti, cea pe care primarul Radu Mazăre ar fi înjurat-o, zilele trecute, la Conferinţa Judeţeană a PSD Constanţa.
 
De altfel, vizita la DNA a afaceristului israelian Morgenstern a avut loc la scurt timp după ce procurorii Anticorupţie au formulat faţă de Mazăre denunţ pentru săvârşirea infracţiunii de presiuni asupra Justiţiei. Denunţul a fost înaintat, la data de 15 septembrie, către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, spre competenţă de soluţionare.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii