Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După sentinţa Tribunalului Ilfov Curtea de Apel Bucureşti redeschide dosarul fostului rector al Universităţii „Ovidius“ (document)

ro

18 May, 2015 00:00 1674 Marime text
Dosarul în care Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, a fost condamnat la patru ani şi trei luni de închisoare va fi redeschis de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.
 
Şi asta pentru că Epure a formulat două contestaţii împotriva deciziei Tribunalului Ilfov, instanţă care i-a aplicat patru ani de închisoare pentru luare de mită (faptă din 13.07.2013), 3,6 ani pentru luare de mită (faptă din 18.07.2013) şi alţi doi ani pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. În final, judecătorii au contopit pedepsele aplicate, rezultând patru ani, la care s-a adăugat un spor de trei luni. Contestaţiile au fost depuse de avocaţii lui Epure, Maria Vasii şi Bogdan Irinel Bărîneanu. Tot în acest dosar, Gabriela Stanciu, fostul prorector al universităţii, a fost achitată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, dar și pentru dare de mită.
 
În secţiunea „Documente“ poate fi citit comunicatul DNA privind prezenta cauză.
 
De la Constanţa, Maria Vasii i-a avut printre clienţi pe Gilberto Ghiunal Şaban şi George Davidescu, condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru moartea Larei Şaban, dar şi pe Adrian Zglobiu, pedepsit după ce l-a scuipat pe Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, evenimentul având loc în Portul Constanţa. Vasii îi apără şi pe Khairallah Ismail Khochaiche şi Alain Akra, acuzaţi că ar fi intrat în posesia a 30 de kilograme de cocaină (în valoare de 3 milioane de euro) introdusă pe teritoriul României prin Portul Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii