Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După câteva zile de arest Gheorghe Liviu Moldovan a fost pus sub control judiciar

ro

24 Feb, 2014 00:00 1744 Marime text
Gheorghe Liviu Moldovan, din Constanţa, a fost pus sub control judiciar! Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, bărbatul este cercetat de autorităţile judiciare din Italia pentru asociere cu scop infracţional în vederea falsificării şi folosirii frauduloase a cardurilor de plată/credit, instalarea de dispozitive capabile să intercepteze procesarea de date computerizate, falsificarea cardurilor de credit/plată şi folosirea ilegală a acestora, a fost pus sub control judiciar.

În prezent, el nu are voie, printre altele, să depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a Curţii de Apel Constanţa.
Potrivit procurorilor, Gheorghe Liviu Moldovan, „în perioada 12.09.2012 – 17.01.2013, a operat în localităţile Perugia, Ghedi, Reggio Emilia, Riccione, Forli, Caorso, Adria şi Roncade, din Italia, împreună cu alte 24 de persoane”. Acestea falsificau şi foloseau ilegal cardurile de credit/plata pentru retrageri frauduloase de numerar din bancomate de la oficii poştale, bănci, prin instalarea de dispozitive specifice capabile să copieze codurile PIN ale cardurilor în dauna posesorilor, mai susţin organele de anchetă. „Codurile secrete erau folosite apoi la clonarea de carduri şi la folosirea pentru retragerea ilegală de numerar din bancomate. Numitul Moldovan Gheorghe-Liviu era şeful, promotorul şi coordonatorul acestui grup infracţional, în mod simultan reuşind să pună la dispoziţie membrilor grupării infracţionale dispozitivele capabile să intercepteze codurile cardurilor de credit/plată şi să cloneze carduri. De asemenea, acesta era cel care aduna banii proveniţi din aceste retrageri ilegale făcute de membrii grupării infracţional”, au conchis procurorii. Gheorghe Liviu Moldovan a fost arestat de Curtea de Apel Constanţa la data de 29 noiembrie 2013 şi pus în libertate de aceeaşi instanţă la data de 3 decembrie 2013.    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii