Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După accidentul cu 23 de răniţi Poliţiştii rutieri, cu ochii pe microbuzele de călători, la Constanţa (galerie foto)

ro

28 Jan, 2015 00:00 1626 Marime text
Poliţiştii rutieri au început, ieri, o adevărată „vânătoare“ a microbuzelor care efectuează transport de persoane în Constanţa.
 
Acţiunea vine ca urmare a accidentului de luni, când 23 de oameni au fost răniţi după ce un microbuz de pe linia 304 a intrat într-un stâlp, pe strada Nicolae Iorga.
 
Vina nu a aparţinut şoferului microbuzului, însă maşina era supraîncărcată, contrar normelor impuse de lege, iar în caz de accident rutier, călătorii sunt cu atât mai expuşi rănilor grave cu cât sunt înghesuiţi ca sardelele în mijloacele de transport.
 
Poliţiştii verifică în aceste zile dacă microbuzele circulă supraîncărcate şi iau la un control strict documentele şoferilor şi ale maşinilor: permise de conducere, autorizaţii, certificate de înmatriculare, ITP-uri şi alte documente care ţin de partea tehnică şi de siguranţă a maşinilor.
 
Pe de altă parte, opt dintre cele 23 de victime ale accidentului de luni erau încă internate în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa: cinci la ortopedie, două la chirurgie şi una la chirurgie maxilo-facială. Cel mai grav au fost rănite două femei, care au suferit o ruptură de splină de grad 3, respectiv o contuzie a capului femural, au anunţat, ieri, reprezentanţii Spitalului Judeţean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii