Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drapelul, decorat cu Ordinul „Virtutea Maritimă“ Baza Logistică Navală „Pontica“ din Constanţa a împlinit 150 de ani

ro

07 Jun, 2014 00:00 3350 Marime text
Ieri, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat decretul de decorare a Drapelului de luptă al Bazei Logistice Navale „Pontica“ din Constanţa.

Cu prilejul aniversării a 150 de ani de existenţă, Drapelului de luptă al Bazei Logistice Navale „Pontica“ i-a fost conferit, ieri, Ordinul „Virtutea Maritimă“ - în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, de pace.

Decorarea a fost făcută în semn de apreciere şi recunoaştere a rezultatelor obţinute de-a lungul timpului de personalul unităţii, la propunerea ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa. Baza Logistică Navală „Pontica“ este condusă de contraamiralul de flotilă dr. Dan Hăulică, dar şi de comandorul Dan Vasile. Conform datelor oficiale, Baza Logistică Navală este continuatoarea tradiţiilor Arsenalului Marinei, prima structură logistică din Forţele Navale. Mai mult decât atât, la ordin, în anumite situaţii, poate realiza sprijinul logistic şi al altor structuri militare aparţinând altor categorii de forţe. De menţionat că Baza Logistică Navală se ocupă, printre altele, de planificarea, organizarea şi executarea dinamică şi eficientă a sprijinului logistic pentru unităţile şi marile unităţi din subordinea Statului Major al Forţelor Navale dislocate la mare, fluviu şi pe teritoriul Dobrogei, dar şi de asigurarea materialelor, produselor şi serviciilor pentru derularea programelor de instrucţie şi pregătire pentru luptă a marilor unităţi din compunerea Forţelor Navale, precum şi pentru crearea, în limita fondurilor alocate, a rezervelor de materiale, conform prevederilor legale. Baza Logistică Navală participă, alături de alte structuri specializate, la limitarea efectelor unor dezastre produse pe teritoriul Dobrogei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii