Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul presupusei corupţii de la ISU Dobrogea, amânat pentru decembrie

ro

05 Nov, 2013 00:00 2407 Marime text
Magistraţii Curţii Supreme de Justiţie a României continuă judecata recursului în dosarul presupusei corupţii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Următorul termen al cauzei a fost stabilit pentru data de 2 decembrie, în vederea continuării audierilor.
 
Amintim că, în luna iulie 2009, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat trimiterea în judecată a circa 20 de ofiţeri din conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Aceştia au fost acuzaţi de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu, dar şi fals intelectual. În luna mai 2012, Curtea Supremă i-a condamnat pe ofiţerii în rezervă Petre Trandafir şi Neculai Coman la câte trei ani şi jumătate de detenţie. Cu aceeaşi pedeapsă s-au ales şi ofiţerii Andrei Gabriel Niculae şi Gabriel Alexandrescu.

De asemena, ofiţerul Viorel Costache a fost condamnat la trei ani de închisoare, Costel Datcu, Marius Sorin Bugnar şi Liviu Deoşlea - la câte doi ani şi jumătate cu suspendare sub supraveghere, iar Sorin Marius Creţu, Florin Niculae şi Adrian Mihai Bugnar - la câte doi ani cu suspendare sub supraveghere. Eugen Romanescu a luat opt luni cu suspendare condiţionată, Dumitru Ţîncă a luat doi ani cu suspendare sub supraveghere, iar Viorel Alecu, Dănuţ Mihail Gaicu, Laurenţiu George Dumitrescu, Nicuşor Ciprian Cioroiu şi Mihai Tănase au luat câte un an şi jumătate, cu suspendare condiţionată. Cercetat în dosar, contraamiralul de flotilă Mircea Rusmănică, fostul comandant al Comandamentului Flotei, a fost achitat. Presupusele fapte imputate de procurori au legătură cu concursurile organizate la ISU Dobrogea în anul 2007.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii