Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:29 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul lui Mihai Perifan, fostul şef de la Protecţia Consumatorilor, redeschis! (rechizitoriu)

ro

03 Aug, 2015 00:00 1310 Marime text
Mihai Perifan este fratele lui Daniel Perifan, cel din urmă fiind ginerele afaceristului Costică Zelca. Daniel Perifan este cercetat alături de alte persoane, sub control judiciar, într-o cauză separată instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa
 
Dosarul în care Mihai Perifan, fostul şef de la Protecţia Consumatorilor, a fost condamnat alături de Damu Fudulea, inspector în cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă, detaşat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, va fi redeschis de Curtea de Apel Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 22 octombrie.
 
Mihai Perifan şi Damu Fudulea au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, dosarul fiind trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa. Pe data de 3 iulie, judecătoarea Marinela Mitan, din Tribunalul Constanţa, l-a condamnat pe Perifan la 1,6 ani de închisoare, cu suspendare condiţionată, iar lui Fudulea i-a aplicat un an de închisoare, tot cu suspendare condiţionată.

Alături de persoanele vârstnice

Mai mult decât atât, instanţa i-a impus fostului şef al CJPC să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională, să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii comunitare. Perifan a fost obligat, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa sau în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Constanţa, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

Muncă la muzeu 

Damu Fudulea, inspector în cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare condiţionată sub supraveghere pe un termen de trei ani. Şi Fudulea a fost pus să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională, să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii comunitare. Pe parcursul termenului de supraveghere, Fudulea a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa sau în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din municipiul Constanţa, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

Flagrant 

Perifan şi Fudulea au fost trimişi în judecată de DNA Constanţa la începutul lunii aprilie. Perifan a fost acuzat de dare de mită, iar Fudulea, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, „la data de 19 martie 2015, inculpatul Perifan Mihai, pe baza informațiilor primite de la celălalt inculpat, a promis unui ofițer de poliție suma de 15.000 de euro, pentru ca un subordonat al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluție favorabilă pentru o rudă a sa și societățile apropiate acesteia, dându-i în aceeași zi suma de 14.000 de euro“. „La data de 20 martie 2015, în același scop, inculpatul Perifan Mihai a remis aceleiași persoane suma de 1.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante“, potrivit rechizitoriului.

Citeşte şi 

Bani în cutia de medicamente
Cronologia unui flagrant marca DNA. Cum a fost prins şeful Protecţiei Consumatorilor Constanţa (document+rechizitoriu)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Mihai Perifan, fost şef al Protecţiei Consumatorilor Constanţa, şi Damu Fudulea, inspector Antifraudă (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii