Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:45 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul, judecat de Luminiţa Moţîrlichie Poliţia Rutieră i-a reţinut permisul lui Nicuşor Constantinescu pentru viteză (RECHIZITORII)

ro

22 Jul, 2014 00:00 2050 Marime text
Judecătoria Constanţa a stabilit primul termen în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu a chemat la judecată Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Buzău.
 

Conform surselor noastre, preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa i-a fost reţinut permisul de conducere pentru depăşirea vitezei legale impuse pe un anumit sector de drum. Primul termen a fost stabilit pentru data de 22 septembrie. Cauza a fost repartizată, pentru soluţionare, spun sursele noastre, judecătoarei Luminiţa Simona Moţîrlichie. Aceasta este soţia judecătorul Costinel Moţîrlichie. Pe când era magistrat al Curţii de Apel Constanţa, acesta a judecat dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a chemat în instanţă Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Această instituţie, la data de 23 ianuarie 2013, a anunţat că, în urma procedurilor de evaluare, s-a constatat „încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor” de către Nicuşor Daniel Constantinescu.
 
Aşa cum menţionam şi în ediţiile trecute, preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de către procurorii Anticorupţie în două cauze separate.
 
Concret, pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii