Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul în care este anchetat preotul Adrian Roman a ajuns la Parchet

ro

14 Nov, 2014 00:00 1885 Marime text
Dosarul în care preotul Adrian Valeriu Roman, din Eforie Nord, este cercetat pentru că ar fi produs un accident în stare de ebrietate a fost trimis de la Serviciul Rutier către Parchetul Judecătoriei Constanţa.

Preotul, care a avut o alcoolemie de 2,45 grame/mie alcool pur sânge la momentul producerii evenimentului soldat cu vătămarea corporală a trei persoane, era, atunci, consilier cultural pe linie de patrimoniu în cadrul Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului.
 
Potrivit poliţiştilor, la data de 31 ianuarie 2013, la ora 16.00, în municipiul Constanţa, Valeriu Roman, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, a condus un autoturism pe bulevardul 1 Mai, dinspre strada Theodor Burada către strada Caraiman.
„În momentul în care a ajuns în dreptul Institutului de Scafandri, şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu alte două autoturisme care circulau regulamentar, după care s-a răsturnat pe sensul său de mers. Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a trei persoane (doi copii şi un adult)“, au mai spus la vremea respectivă organele de anchetă.
 
La circa două ore de la producerea evenimentului, Permanenţa Consiliului Eparhial a fost convocată în regim de urgenţă şi s-a luat decizia suspendării preotului atât din calitatea de preot slujitor, cât şi din funcţia de consilier cultural pe care o avea în cadrul Arhiepiscopiei.
 
După cum relata la vremea respectivă cotidianul ZIUA de Constanţa, reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au anunţat că nu sunt de acord cu comportamentul Adrian Valeriu Roman din timpul anchetei. După trei luni de suspendare, preotul a fost repus pe funcţia de consilier cultural şi mutat la Biserica „Adormirea Maicii Domnului“, parohia Adormirea I. Până la producerea accidentului, preotul Roman slujea la Biserica „Sfântul Mucenic Mina“ din Parcul Tăbăcărie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii