Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul a fost închis definitiv Fiul preşedintelui Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, lovit cu sticla în cap

ro

23 Nov, 2013 00:00 2444 Marime text
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au închis dosarul în care Alin Mureşanu a fost condamnat pentru că l-ar fi lovit cu o sticlă în zona capului pe Mihai Paul Peniu, de 25 de ani, fiul lui Paul Peniu, preşedintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”.

Poliţiştii constănţeni susţin că, la data de 13 octombrie 2012, la ora 04.29, lucrătorii Secţiei 3 au fost anunţaţi că, pe bulevardul Tomis din municipiul Constanţa, în dreptul unei unităţi de alimentaţie publică, are loc un scandal între mai multe persoane. Patrula de siguranţă publică deplasată la faţa locului a identificat două grupuri de tineri, formate din Alin Mureşanu, Alexandru Mureşanu şi Advin Abibula, de 24 de ani, pe de o parte, şi din Claudiu Ermin Iulian, de 26 de ani, Coralia P. I., de 24 de ani, şi Mihai Paul Peniu, de 25 de ani, pe de altă parte, toţi din municipiul Constanţa. Pe parcursul verificărilor, poliţiştii au stabilit că, pe fondul unui conflict spontan, Mureşanu l-ar fi lovit cu o sticlă în zona capului pe Mihai Paul Peniu, de 25 de ani, fiul lui Paul Peniu, preşedintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”.

Pe data de 22 aprilie, Tribunalul Constanţa a decis condamnarea pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat a lui Alin Mureşanu, urmând să primească patru ani de închisoare. Judecătorii au admis în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă Mihai Paul Peniu, obligându-l pe Alin Mureşanu la plata sumei de 22.000 de euro, echivalent în lei la cursul BNR la data efectuării plăţii, din care suma de 7.000 de euro reprezentând despăgubiri materiale şi suma de 15.000 de euro reprezentând daune morale, cu titlu de despăgubiri civile, către partea civilă Mihai Paul Peniu. Decizia Tribunalului nu a fost definitivă şi a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa. La data de 19 septembrie, instanţa din urmă a redus cuantumul daunelor morale acordate părţii civile Mihai Paul Peniu de la suma de 15.000 de euro la suma de 10.000 de euro, echivalent în lei la data efectivă a plăţii, precum şi cuantumul daunelor materiale acordate aceleiaşi părţi civile de la suma de 7.000 de euro la suma de 2.500 de euro, echivalent în lei la data efectivă a plăţii. Hotărârea Curţii de Apel Constanţa a fost atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Ieri, Curtea Supremă de Justiţie a României a închis dosarul cauzei, menţinând hotărârea Curţii de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii