Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarele „666“ „Cifra fiarei“ la instanţele din Constanţa

ro

15 Feb, 2016 00:00 2825 Marime text


„666“ este unul dintre simbolurile larg răspândite ale Antihristului sau ale Diavolului, fiind supranumit şi „numărul Fiarei“ în cultura populară modernă. Totodată, potrivit interpretărilor, cifra şase transmite ideea de imperfecţiune. De cele mai multe ori, numerele sunt folosite în Biblie ca simboluri. Şapte înseamnă, în general, plenitudine sau perfecţiune. Numărul şase, fiind cu o unitate mai mic decât şapte, poate însemna ceva incomplet ori imperfect în ochii lui Dumnezeu şi poate fi pus în legătură cu duşmanii Săi.
 
Biblia accentuează uneori un anume fapt repetându-l de trei ori. Tot Biblia spune că oamenii primesc „semnul fiarei“ pentru că îl urmează „cu admiraţie“ până acolo încât îi aduc închinare.
 
Coincidenţă sau nu, pe rolul instanţelor din judeţul Constanţa, dosarele care au numărul 666 „ascund“ între coperte cazuri grave. Şi poate că a fi parte într-un dosar înregistrat sub „numărul Diavolului“ - 666 - poate reprezenta, pentru superstiţioşi, o cauză pierdută din start.
 
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziţie de portalul instanţelor de judecată, judecătorii din Constanţa au avut în atenţie, de-a lungul ultimilor ani, aproximativ 55 de dosare înregistrate sub „Numărul Diavolului“, „Numărul Fiarei“, „Codul Fiarei“, aşa cum mai este cunoscut numărul 666.
 
Curtea de Apel Constanţa are înregistrate aproximativ 20 de dosare cu acest număr. Unele dintre ele au ca obiecte „act sexual cu un minor“, „mandat european de arestare“, „drepturi băneşti tichete de masă“, „contestaţie decizie de concediere“, „menţinere măsură arestare preventivă“ sau „intabulare“.
 
Şi pe rolul Tribunalului Constanţa apar dosare cu „numărul diavolului“, în număr de zece. Spre exemplu, unul a fost înregistrat cu obiectul „cerere de liberare condiţionată“ în care Sandu Tudor avea calitatea de recurent condamnat. Tot la Tribunal se găseşte un alt dosar „666“, al cărui obiect este „omor calificat“, una dintre părţi fiind revizuentul condamnat O.M. Alte dosare cu acest număr au ca obiect „plasament“, „recalculare pensie“ sau „abţinere reexaminare ajutor public judiciar“.
 
Şi la Judecătoria Constanţa apar cinci dosare înregistrate sub „numărul fiarei“. Potrivit portalului, unul dintre aceste dosare are ca obiect „exercitarea autorităţii părinteşti“, în care ca parte reclamantă apare E.Ş.S., iar la pârât apare A.C. Un alt „666“ înregistrat are ca obiect „încuviinţare executare silită“, iar un altul vizează „dezmembrăminte ale dreptului de proprietate - servitute“.
 
La Judecătoria Mangalia sunt înregistrate doar trei astfel de dosare cu „numărul fiarei“, având ca obiect „uzucapiune“, „încuviinţare executare silită“ şi „învestire cu formulă executorie“.
 
Potrivit portalului instanţelor de judecată, în cadrul Judecătoriei Medgidia au fost înregistrate opt dosare cu numărul 666. Unul dintre ele are ca obiect „ameninţarea“ avându-l ca inculpat pe S.M, iar parte vătămată este V.M. Alte dosare aveau ca obiecte „înregistrare tardivă a naşterii“, „cerere de întrerupere a executării pedepsei“, „învestire cu formulă executorie“ şi, cel mai recent înscris, pe 2 februarie, „plângere contravenţională“.
                                                        
Şi la Judecătoria Hârşova, dosarele „666“ sunt tot în număr de opt. Cel mai recent are ca obiect „înlocuire amendă cu muncă în folosul comunităţii“, avându-i ca părţi pe A.N. - intimat şi comuna Ghindareşti, prin primar, - petent. Printre altele, mai apar dosare ce au drept obiect „încuviinţare executare silită“ sau „partaj judiciar“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii