Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar strămutat de la Constanţa Înapoierea fiicei Larei Şaban nu este de competenţa instanţelor din România

ro

25 Oct, 2012 01:00 2342 Marime text
lara_-_mama_lara_saban.jpgMagistraţii din cadrul Tribunalului Bucureşti sunt pe cale de a pune punctul final în dosarul în care Elvie Ghibăldan, mama Larei Şaban, este acuzată de răpire internaţională de copii. Recent, magistraţii din capitală au luat act de renunţarea lui Eray Ekrem Arda, nepotul lui Huseyin Sipahi (presupusul concubin al Larei Şaban) şi tatăl fetei de trei ani, la judecarea cererii principale.

Totodată, instanţa a admis excepţia necompetenţei instanţelor române cu privire la înapoierea copilei de trei ani din Turcia. „Disjunge capătul doi din cererea reconvenţională, având ca obiect stabilirea legăturilor personale ale minorei cu bunica maternă, urmând a se forma un nou dosar, cu citarea părţilor", conform Portalului instanţelor de judecată.

 lara_-_Lara_Saban.jpg

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la comunicare. Nu este de trecut cu vederea faptul că în această cauză a fost introdus şi Ministerul Justiţiei, în calitate de Autoritate Centrală, pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor Convenţiei de la Haga din 1980, dar şi Serviciul de Autoritate Tutelară şi Protecţia Copilului. După cum arătam şi în ediţia trecută, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României va analiza, zilele următoare, cererea de strămutare a dosarului penal în care Gilberto Ghiunal Şaban şi George Davidescu sunt judecaţi pentru uciderea Larei Şaban, sora primului menţionat. În prezent, cauza se află pe rolul Tribunalului Constanţa, iar cei doi inculpaţi sunt închişi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii