Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar penal pentru un bărbat care încerca să scoată din ţară, prin Portul Constanţa, un autoturism de lux furat

ro

06 Feb, 2015 00:00 1541 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Portul Constanţa un autoturism de lux marca BMW, declarat furat de autorităţile din Marea Britanie, pe care un cetăţean român încerca să-l expedieze în Jamaica, într-un container.
 
Astfel, pe 4 februarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Constanţa, în cooperare cu poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat, în trafic, în zona porţii de acces nr. 7 din Portul Constanţa, un autoturism marca BMW model 640d, înmatriculat în R. Bulgaria, despre care deţineau informaţii că este căutat în vederea confiscării.
 
Verificările au stabilit că autoturismul în cauză, condus de cetăţeanul român Nicolae T.P., în vârstă de 33 de ani, domiciliat în Bucureşti, fusese declarat ca fiind furat de autorităţile din Marea Britanie, din data de 29.01.2015.
 
Şoferul autoturismului a declarat că maşina îi aparţine, precizând că a cumpărat vehiculul de la un cetăţean bulgar şi că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta figurează ca fiind furat.
 
Din cercetări a rezultat faptul că persoana în cauză intenţiona să expedieze autoturismul în Jamaica, în sistem containerizat.
 
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 58.000 de euro, la sediul Gărzii de Coastă, în vederea continuării cercetărilor, şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „paticipaţie improprie la folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate“, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 52, alin. 3 din Noul Cod Vamal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii