Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:33 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar desprins din mega-ancheta presupusei corupţii din Serviciul Rutier Constanţa, în faţa judecătorilor

ro

28 Jul, 2015 00:00 855 Marime text
Judecătoarea Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanţa, a avut, ieri, în atenţie ultimul dosar desprins din mega-ancheta presupusei corupţii din Serviciul Rutier Constanţa.
 
Mai precis, instanţa a analizat contestaţiile formulate împotriva deciziei luate de Marinela Mitan, din Tribunalul Constanţa, care a dat undă verde pentru începerea judecăţii prezentei cauze. Până la închiderea ediţiei, Curtea de Apel Constanţa nu luase nicio decizie. Oricare va fi hotărârea acestei instanţe, ea va fi definitivă.
 
Amintim că, la data de 30 decembrie 2014, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus trimiterea în judecată a trei poliţişti: Gigi Cristian Ruşescu (bănuit de 38 de infracţiuni, dintre care 32 - trafic de influenţă, una - luare de mită, una - favorizarea făptuitorului, două infracţiuni de abuz în serviciu şi două infracţiuni de fals intelectual), Cosmin Cristian (suspectat de două infracţiuni de abuz în serviciu şi de o infracţiune de sustragere de înscrisuri) şi Paul Mihai Ciolpan, deferit Justiţiei pentru cinci infracţiuni, dintre care două de abuz în serviciu, două de fals intelectual şi una de trafic de influenţă. Mai departe, în cauză au mai fost trimişi în judecată trei civili: Gigel Budur - pentru trei infracţiuni de complicitate la cumpărare de influenţă şi două de cumpărare de influenţă, George Guliu - pentru trei complicităţi la cumpărare de influenţă şi Adrian Toader - acuzat de dare de mită şi tentativă la înşelăciune. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa. 

Citeşte şi 

Trei poliţişti din IPJ Constanţa, trimişi în judecată în ultima parte a dosarului „Mafia de la Rutieră“ (rechizitoriu)
 
Lista „cumpărătorilor de influenţă“
Începe judecata celor trei poliţişti în ultima parte a dosarului „Mafia de la Rutieră“

Ti-a placut articolul?

Comentarii