Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în presa românească. Un cunoscut jurnalist s-a sinucis

ro

20 Aug, 2019 08:36 2786 Marime text
Prozator, publicist, fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Brașov și membru în Uniunea Ziariştilor Profesionişti (1991 – vicepreşedinte), reputatul jurnalist Eduard Huidan a recurs la gestul extrem după ce a aflat că suferă de o boală nemiloasă.

Jurnalistul s-a aruncat duminică de la etajul locuinței sale. Eduard Huidan ar fi împlinit curând 70 de ani.

A fost director și redactor-șef al Gazetei de Transilvania, din 1990 până în 2009, unde a susținut, printre altele, editorialul cotidian „Chestiunea Zilei” și a editat Foaia pentru Minte Inimă și Literatură.

A colaborat la România liberă, Luceafărul, SLAST, Astra, Braşovul literar şi artistic, Foaie pentru minte, inimă şi literatură, Vatra, Convorbiri literare şi la volumele colective Proză satirică româna contemporană, Editura Astra, Braşov, 1982, Perpetuum comic, Editura Urzica, 1985-1990 ş.a.

A debutat editorial în anul 1983, cu volumul de schiţe şi povestiri Trandafirul de plastic, Editura Albatros.

Premii literare: Premiul USR, filiala la Braşov, în 1991 şi 1996, pentru Fotografii mişcate şi Eroul nostru; Premiul I la Bienala naţională a umorului, 1987. Medalia de aur a Academiei Braziliei pentru literatură, Medalia „Newseum” pentru libertatea de exprimare, decorat cu „Meritul Cultural”, în Grad de Cavaler, premii media pentru întreaga activitate publicistică, pentru editorial şi talk-show, Ordinul Ziariştilor clasa I.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sursa foto: Facebook/Eduard Huidan
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii