Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în Marina Militară Română. S-a stins din viață contraamiralul de flotilă în retragere Niculae Ștefan

ro

07 Nov, 2020 17:56 4271 Marime text
  • „S-a stins din viață distinsul Contraamiral de flotilă în retragere Niculae Ștefan, un OM al mării, un ofițer și lider de excepție” (foto centru).
 
Acesta este tristul anunț postat pe pagina de Facebook a Colegiului Național Militar Alexandru Ioan Cuza Constanța.
 
După care se mai arată că „pe 14 septembrie, îl avusesem invitat la deschiderea anului școlar a colegiului nostru pentru reînființarea căruia a militat, pentru a-i conferi „Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării”, iar acum, la începutul lui noiembrie aflăm cu profundă tristețe că acest ofițer, care „niciodată nu și-a pierdut cadența”, cum îi spunea încă din copilărie tatăl său, contramiralul de flotilă în retragere, Niculae Ștefan, a trecut în neființă, navigând de acum pe marea veșniciei”.
 
„Domnia sa a fost mereu alături de noi, de elevii militari, la toate activitățile importante ale instituției, bucurându-se de fiecare ocazie pe care o avea să se întâlnească cu noi, tinerii cadeți și să ne insufle dragostea și respectul față de profesia de marinar”, continuă postarea pe pagina sa de Fecebook instituția școlară militară.
 
Inițiator al Concursului de matematică „Viceamiral Vasile Urseanu”, contramiralul de flotilă în retragere, Niculae Ștefan a fost „un etalon, un generator de entuziasm și energie debordante, precum și o pildă de determinare, demnitate, înaltă conștiință profesională și profund civism”, după își aduc aminte membrii „Clubului Amiralilor”.
 
Tinerii cadeți, continuatori ai tradiției Liceului Militar de Marină, atât de drag domniei sale, își exprimă sincerele condoleanțe pentru trecerea la cele veșnice ale contraamiralului Ștefan, prin vocea elevului caporal Damaschin, care a avut șansa să îl cunoască personal, anul trecut în septembrie, la bordul NȘ Mircea:
 

„Am primit cu apăsare vestea trecerii în neființă a domnului Contraamiral de flotilă Niculae Ștefan. Pentru mine, elev militar, a reprezentat o deosebită onoare fiecare întâlnire cu dumnealui, în cadrul activităților colegiului.

De fiecare dată am rămas marcat de felul în care ne privea și de felul în care ne vorbea: mândru și apropiat, atitudine care înlesnea perceperea încrederii pe care o avea în noi, elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, de curând reînființat. Îmi oferea simțământul unei priviri de perspectivă, cutezătoare și încrezătoare în propriile mele puteri.

Îmi asum faptul că vorbesc în numele întregului colectiv de elevi al instituției noastre când, vă mulțumesc, domnule contraamiral, pentru că ne-ați reoferit șansa de a ne dezvolta în plan școlar și militar la cel mai înalt nivel, aici, unde apa azurie de la mal comunică și ne deschide orizonturi către întreaga planetă!


Urez sincere condoleanțe familiei îndoliate și tuturor apropiaților domnului contraamiral”.
 

Întregul colectiv al Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” este aproape de familia îndurerată în aceste clipe de grea încercare. Dumnezeu să îl odihnească în pace!
 
Sursa foto: Facebook.com/Colegiul-National-Militar-Alexandru-Ioan-Cuza-Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii