Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dolari falşi, puşi în circulaţie la Constanţa Iată lista celor duşi la arestare de procurorii DIICOT

ro

02 Feb, 2015 00:00 3703 Marime text
Tribunalul Constanţa a emis cinci mandate de arestare preventivă în dosarul plasării de monedă străină falsă. Cauza este instrumentată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa, care au efectuat 52 de percheziţii domiciliare în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Braşov şi în municipiul Bucureşti.

 În Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei judeţului Constanţa au ajuns: Constantin Afrenie, zis Cristi, născut la data de 12.03.1969, din Dolj, Truichici Slavoliub, zis Ceave, născut la data de 19.01.1969, din Caraş-Severin, Samir Marius Neagoe, zis Marcel, născut la data de 31.01.1974, din Dolj, şi Constantin Ciorgan, zis Costi, născut la data de 8.12.1967, din Drăgăşani. Mandatele sunt valabile 30 de zile şi pot fi atacate cu contestaţie, la Curtea de Apel Constanţa. În lipsă au fost arestaţi preventiv Ion-Ninel Scafeşi, născut la 25.06.1984, din Mehedinţi, şi Constantin-Daniel Panduru, născut la data de 6.07.1995, din Dolj. Mandatele celor doi sunt valabile pe o perioadă de 30 de zile de la data punerii în executare. În prezenta cauză, Tribunalul Constanţa a respins, ca nefondată, propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT - Serviciul Teritorial Constanta privindu-i pe Alexandru Hondorocu, Ion Chiriţă, Geanina Corina Hoza, Petre Ţapelea, Dan Vătuiu, Claudiu Dragoş Vătuiu, Alin-Cosmin Pîrvănuş, Cătălin-Daniel Pîrvănuş şi Denis Rori Cărăgioiu. Instanţa a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de Hondorocu, Chiriţă, Hoza, Ţapelea, Vătuiu, Pîrvănuş, Pîrvănuş şi Cărăgioiu pe o perioadă de 30 de zile, timp în care nu au voie, printre altele, să depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare.

 Potrivit Registrului Comerţului, numele lui Truichici Slavoliub apare în SC Gremlyn SRL, cu sediul în judeţul Caraş-Severin. El este asociat unic, iar firma are ca obiect de activitate „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“. 
                                                        
Samir-Marius Neagoe apare în SC Dacomar Ind SRL, în prezent radiată, iar numele lui Constantin Ciorgan a fost legat de SC Letsol Import Export şi de Robalim SRL, în prezent radiate.

 „Bancnote de 100 USD falsificate“

Amintim că, zilele trecute, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa au efectuat un număr de 52 de percheziţii domiciliare în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Braşov, Constanţa şi în municipiul Bucureşti. „În cauză exista suspiciunea rezonabilă că membrii grupării, începând cu anul 2014, au introdus din Serbia pe teritoriul României diferite cantităţi de ţigări, pe care le-au distribuit în vederea punerii în vânzare pe raza mai multor judeţe, cu preponderenţă în sud-vestul ţării. De asemenea, există suspiciunea că o parte din membrii grupării, începând cu anul 2014 şi până în prezent, au introdus în România sume importante de bani (20.000 USD), constituite din bancnote de 100 USD falsificate. Bancnotele falsificate au fost puse în circulaţie pe teritoriul României, inclusiv pe raza judeţului Constanţa“, conform DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii