Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dolari falşi puşi în circulaţie la Constanţa Aproape 20 de persoane, trimise în judecată de procurorii DIICOT

ro

30 May, 2015 00:00 2135 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus, ieri, trimiterea în judecată a aproximativ 20 de persoane în dosarul celor 52 de percheziţii domiciliare efectuate la începutul lunii februarie în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Braşov, Constanţa şi în municipiul Bucureşti.
 
DIICOT arată că „în cauză exista suspiciunea rezonabilă că membrii grupării, începând cu anul 2014, au introdus din Serbia pe teritoriul României diferite cantităţi de ţigări, pe care le-au distribuit în vederea punerii în vânzare pe raza mai multor judeţe, cu preponderenţă în sud-vestul ţării“. „De asemenea, există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, începând cu anul 2014 şi până în prezent, au introdus în România sume importante de bani (20.000 USD), constituite din bancnote de 100 USD falsificate. Bancnotele falsificate au fost puse în circulaţie pe teritoriul României, inclusiv pe raza judeţului Constanţa“, conform procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Măsurile preventive

În cauză, în stare de arest a ajuns Constantin Afrenie, zis Cristi, născut la data de 12.03.1969, din Dolj, Truichici Slavoliub, zis Ceave, născut la data de 19.01.1969, din Caraş-Severin, Samir Marius Neagoe, zis Marcel, născut la data de 31.01.1974, din Dolj, şi Constantin Ciorgan, zis Costi, născut la data de 8.12.1967, din Drăgăşani. Mai mult decât atât, în lipsă au fost arestaţi preventiv Ion-Ninel Scafeşi, născut la 25.06.1984, din Mehedinţi, şi Constantin-Daniel Panduru, născut la data de 6.07.1995, din Dolj. Nu este de trecut cu vederea faptul că Tribunalul Constanţa a respins, ca nefondată, propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT - Constanta pe numele următoarelor persoane: Alexandru Hondorocu, Ion Chiriţă, Geanina Corina Hoza, Petre Ţapelea, Dan Vătuiu, Claudiu Dragoş Vătuiu, Alin-Cosmin Pîrvănuş, Cătălin-Daniel Pîrvănuş şi Denis Rori Cărăgioiu. Faţă de cei mai sus precizaţi, instanţa a dispus luarea măsurii controlului judiciar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii