Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi magistraţi la cinci inculpaţi Şeful Frontierei de la Agigea va fi judecat de Damian Mitea. Lungu, Chera, Cazacu şi Irimia, de Ciprian Coadă

ro

16 Dec, 2013 00:00 5167 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura Teritorială Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Virgil Lungu, Constantin Chera, Ionuţ Voinescu, Ionel Cazacu şi a lui Nicolaie Irimia  

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa vor demara, săptămâna aceasta, mai precis pe data de 19 decembrie, începând cu ora 09.00, judecata în două dosare penale instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Structura Teritorială. În prima cauză, ca inculpaţi îi găsim pe Constantin Chera, director adjunct al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC), dar şi pe Virgil Lungu, director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional (DJCCPCN). Cel de-al doilea dosar, care va fi deschis pentru prima dată de judecători pe 19 decembrie, este cel în care inculpat este Ionuţ Voinescu, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Constanţa Sud (Agigea) din cadrul Gărzii de Coastă. În continuare, ZIUA de Constanţa îi prezintă pe magistraţii care vor „tranşa” dosarele mai sus precizate, dar şi pe cel al lui Ionel Cazacu, comisar-şef de poliţie, fostul şef al Biroului Urmăriţi din Serviciul de Investigaţii Criminale al IPJ Constanţa. Acesta a fost deferit justiţiei tot de procurorii DNA, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitatea la dare de mită.

Ionel Cazacu a fost trimis în judecată, alături de Nicolaie Irimia (el fiind suspectat de dare de mită), aproape de jumătatea acestei luni. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa la data de 13 decembrie şi a fost repartizată completului de judecată C2 Fond Corupţie, prezidat de magistratul Ciprian Coadă.
Primul termen a fost stabilit pentru data de 9 ianuarie 2014, ora 09.00. Tot la ora 09.00, însă la data de 19 decembrie, va începe judecata şi în dosarul lui Ionuţ Voinescu, şeful Frontierei de la Agigea. El este acuzat de două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată.
Cauza ofiţerului Gărzii de Coastă a fost trimisă Curţii de Apel Constanţa la data de 29 noiembrie şi repartizată completului de judecată C4 Fond Corupţie, prezidat de magistratul Damian Mitea.

Un alt dosar „cu greutate” în care judecata va debuta săptămâna acesta, după cum precizam şi mai sus, este cel în care inculpaţii sunt Constantin Chera, director adjunct al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC), şi Virgil Lungu, director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional (DJCCPCN). Chera este suspectat de „abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial”, în timp ce în sarcina lui Lungu s-a reţinut infracţiunea de conflict de interese în formă continuată, dar şi infracţiunea prevăzută de art. 11 alin 1 din Legea 78/2000 şi anume „fapta persoanei care, în virtutea funcţiei, a atribuţiei ori a însărcinării primite, are sarcina de a supraveghea şi de a controla un agent economic privat de a înlesni efectuarea unor activităţi comerciale, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite”. Şi acest dosar a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa, cauza ajungând în atenţia completului de judecată C2 Fond Corupţie, prezidat de magistratul Ciprian Coadă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii