Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dobrogea, sub incidența Codului Galben Poleiul „a mușcat“ din roțile autoturismelor. Accidente în lanț la Constanța

ro

04 Jan, 2015 00:00 2378 Marime text
Începutul lui ianuarie 2015 le-a pregătit constănţenilor surprizăde proporţii. După ce sfârşitul de an a stat sub zodia  viscolului și a gerului, poleiu este cel care a pus stăpânire peste Dobrogea acum. Meteorologii au emis o avertizare de ninsori, polei și intensificări ale vântului, valabilă pentru toată țara, care a intrat în vigoare de aseară de la ora 22.00 şi este valabilă până mâine la ora 02.00. În sudul și sud-estul țării, meteorologii anunţă precipitațiile mixte, care vor favoriza depunerile de polei, și care se vor transforma în ninsoare, mai ales în Dobrogea și estul Munteniei.

Două maşini au intrat în copacii de pe marginea drumului în judeţul Constanţa
Depunerile de polei au făcut deja ravagii pe şoselele din judeţul Constanţa. Ziua de ieri a debutat tragic, o femeie de 29 a decedat în maşina pe care o conducea şi care s-a izbit violent de un copac în dreptul localităţii Ciocrâlia. Poliţiştii constănţeni au avut însă o zi de sămbătă plină. Potrivit oamenilor legii, ieri dimineaţă, în jurul orei 10.06, un bărbat în vârstă de 35 ani, care se afla la volanul unui autoturism a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un copac de pe marginea drumului. Accidentul s-a petrecut pe DJ226, pe sensul de mers dinspre Năvodari către localitatea Corbu, la kilometrul 16. Din primele cercetări,  cauza evenimentului a fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum (polei pe partea carosabilă). În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto şi a unei femei care călătorea pe scaunul din partea dreaptă.

Adolescent rănit într-un microbuz
Într-unul dintre evenimentele rutiere de ieri a fost implicat şi un microbuz care făcea curse regulate către Hârşova. În jurul orei 11.10, şoferul autobuzului, un bărbat de 39 de ani, a fost implicat într-un eveniment rutier, după ce şoferul unui alt autoturism, în timp ce se afla pe  DN2A, pe sensul de mers dinspre municipiul Constanţa  către oraşul Hârşova,  ajungând la kilometrul 161+700m, în dreptul localităţii Gălbiori a pierdut controlul volanului într-o curbă.  Din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum - polei pe partea carosabilă, şoferul autotursimului a intrat în coliziune cu un microbuzul de transport persoane care efectuează curse regulate pe ruta Hârşova-Constanţa. În urma impactului, un minor în vârstă de 15 ani, pasager în microbuz, a fost rănit uşor.

Accident în lanţ pe bulevardul Lăpuşnenu. O fetiţă de doi ani a fost rănită
Alte patru autoturisme au fost implicate într-un accident rutier în lanţ în municipiul Constanţa.  În impactul care a avut loc la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Bogdan Petriceicu Hașdeu au fost rănite trei persoane, transportate ulterior la spital.printre acstea se afla şi o fetiţă de oar doi ani.
Potrivit poliţiştilor Serviciului Rutier Constanţa, ieri,  în jurul orei 16.48, B.IC, un tânăr de 29 ani, în timp ce se afla la volanul  unui autoturism ce se deplasa pe bulvardul Alexandru Lăpuşneanu, dinspre zona Dacia către zona Gară, ajungând în dreptul intersecţiei cu strada Bogdan Petriceicu Haşdeu, din cauza nepăstrării unei distanţe de siguranţă în mers, a fost surprins de frânarea vehiculului din faţa sa, pe care l-a acroşat uşor. Aututrismul era condus de G.C, un tânăr de 24 ani, care la rândul său pătrunde pe sensul opus de mers, unde a lovit  frontal un alt autoturism, condus de G. C. G. de 31 ani, care circula regulamentar pe banda nr. 3 de pe sensul de mers către staţiunea Mamaia. Acesta este proiectat la rându-i înspre banda nr. 2 de pe acelaşi sens de mers cu el, unde intră în coliziune lateral spate cu autoturismul condus de A.J, un alt tânăr de 26 ani.
„În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto G.C. şi a pasagerelor de pe bancheta spate, din acelasi vehicul G.A,-31 ani si G. E.- 2 ani“, au transmis poliţiştii rutieri constănţeni
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii