Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA contestă expertiza făcută în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa (rechizitoriu)

ro

05 Sep, 2014 00:00 2030 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt nemulţumiţi de raportul expertizei topografice efectuate în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa.
 

În acest sens, DNA a formulat o serie de obiecţiuni. Pentru a lua la cunoştinţă aspectele sesizate de procurorii Anticorupţie, Corina Cornelia Dăescu, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, învestită cu soluţionarea cauzei, a acordat un nou termen de judecată, respectiv 16 septembrie. Amintim că, pe data de 28 octombrie 2008, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a 37 de inculpaţi în legătură cu „restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză“. Procurorii spun că, prin aceste fapte, a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).
 
Printre cei aproape 40 de inculpaţi se află, aşa cum precizam şi în ediţiile trecute, Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, şi Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Recent, primarul Mazăre a declarat că raportul expertizei topografice contestat de către DNA i-ar fi favorabil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii