Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanţa se opune ca un prim-procuror din Parchetul Curţii de Apel să fie arestat la domiciliu! (rechizitoriu)

ro

11 Sep, 2015 00:00 1904 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au atacat, cu contestaţie, decizia Curţii de Apel Constanţa prin intermediul căreia lui Constantin Balaban, fost prim-procuror în Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, i-a fost înlocuită măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.
 
Contestaţia celor de la DNA va fi trimisă spre soluţionare judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, instanţă care va lua o decizie definitivă în acest caz.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei arată că, „în cursul lunii februarie 2015, inculpatul Balaban Constantin, în calitate de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, a pretins și a primit de la inculpații Amet Viorel și Aslan Regep-Uţă, prin intermediul inculpatului Jugănaru Valentin, cu titlu de mită, un vițel care avea o greutate de 70 kg după sacrificare, în valoare de 900 de lei, în schimbul soluționării favorabile a unui dosar penal în care primii doi erau cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală“. „Remiterea mitei a avut loc după ce, în data de 3 februarie 2015, Balaban Constantin, din proprie inițiativă, a întocmit două acorduri de recunoaștere a vinovăției cu inculpații Amet Viorel și Aslan Regep-Uţă, cărora le-a aplicat două pedepse de şapte luni de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării acestora. În intervalul iunie-iulie 2014, inculpatul Balaban Constantin a pretins și a primit de la inculpatul Cireaşă Marian, prin intermediar, suma de 600 de euro, după ce persoana respectivă fusese depistată, în seara zilei de 10 mai 2014, conducând un autoturism pe raza municipiului Măcin, sub influența băuturilor alcoolice și având permisul de conducere anulat. În schimbul acestei sume, prim-procurorul Balaban Constantin, care avea în supraveghere dosarul penal, s-a angajat să îl soluționeze favorabil, în condițiile în care se dispusese începerea urmăririi penale“, se mai arată în rechizitoriu.
 
Citeşte şi
 
Rechizitoriu
DNA acuză - prim-procurorul Balaban folosea logistica şi personalul Parchetului în administrarea Trans Mondana SRL (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii