Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanţa se opune ca Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, să fie eliberat condiţionat

ro

16 May, 2016 00:00 2783 Marime text


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au atacat, cu contestaţie, decizia prin intermediul căreia Judecătoria Medgidia a decis eliberarea condiţionată a lui Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari.
 
Amintim că, pe data de 11 mai, instanţa a admis cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul petent Matei Nicoale, deţinut în Penitenciarului Poarta Albă, Constanţa.
 
„Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Matei Nicolae, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă, din pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare, de sub puterea M.E.P. nr .517/2016, emis în baza S.P. nr. 262/2014, emis de Tribunalul Constanţa, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Respinge cererea de suspendare a pedepselor accesorii în perioada termenului de supraveghere, până la considerarea ca executată a pedepsei principale ca inadmisibilă. În baza art. 275, alin. 3 - Cod pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în trei zile de la comunicare pentru procuror şi condamnat“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Şi Nicolae Matei a atacat decizia instanţei, care i-a anulat cererea de suspendare a pedepselor accesorii în perioada termenului de supraveghere până la considerarea ca executată a pedepsei principale.
 
Cele două contestaţii vor fi trimise spre soluţionare Tribunalului Constanţa.
 
Luna trecută, Adriana Ispas, judecător al Curţii de Apel Constanța, a respins contestaţia procurorilor DNA Constanța formulată împotriva deciziei prin care lui Nicolae Matei i s-au dedus din pedeapsa de 1,6 ani aproape şapte luni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii