Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA cere arestarea preventivă a şefului CJC Azi, Nicuşor Constantinescu, în atenţia Curţii de Apel Bucureşti

ro

18 Jun, 2014 00:00 1510 Marime text
În această dimineaţă, judecătoarea Daniela Panioglu, din Curtea de Apel Bucureşti, va avea în atenţie contestaţia formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), prin avocatul său, împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, din data de 4 iunie.
 
Instanţa a menţinut măsura controlului judiciar luat faţă de şeful CJC. Totuşi acestuia i-a fost admisă, în parte, cererea formulată, prin apărător privind încuviinţarea de a părăsi teritoriul României. Pe cale de consecinţă, lui Constantinescu i-a fost permisă plecarea în perioada 6-11 iunie, pentru a se deplasa la unitatea medicală Johns Hopkins Chicago. Nemulţumit că rămâne sub control judiciar, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a formulat o contestaţie, aceasta ajungând pe masa judecătoarei Daniela Panioglu, care va lua o decizie azi. Foarte important, pentru că nu ar respectat termenul mai sus precizat, respectiv 11 iunie, procurorii Anticorupţie vor cere judecătorilor din Bucureşti arestarea preventivă a şefului CJC. Conform jurnaliştilor din Bucureşti, magistraţii din capitală se vor pronunţa, cel mai probabil, săptămâna aceasta în privinţa solicitării procurorilor DNA. De menţionat că pe data de 10 iunie, Tribunalul Bucureşti, într-un alt dosar, a dispus revocarea măsurii preventive a controlului judiciar luat faţă de şeful CJC. Decizia Tribunalului a fost atacată de procurori, cu contestaţie, aceasta fiind trimisă spre soluţionare judecătorului Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţarea în dosar va avea loc mâine.
 
După cum menţionam şi în ediţiile trecute, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în două cauze separate. Într-una este judecat alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.
 
Citeşte rechizitoriul aici
 
De asemenea, şeful CJC a fost deferit justiţiei şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată.
 
Citeşte rechizitoriul aici
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii