Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA acuză - trafic de influenţă „Procurorul Vasile Balaican a primit suma de 2.000 de euro”

ro

08 Feb, 2014 00:00 3021 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa au anunţat, ieri, că s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Vasile Balaican, procuror în cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. El este suspectat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
 

DNA susţine că, „din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, reiese că există probe din care rezultă presupunerea rezonabilă că, la data de 11 decembrie 2013, inculpatul Balaican Vasile, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a primit suma de 2.000 de euro de la o persoană (denunţătoare în cauză)”. Procurorii mai afirmă că Balaican i-ar fi dat de înţeles denunţătorului că „va interveni pe lângă un lucrător de poliţie din cadrul unei secţii de poliţie din Constanţa, astfel încât acesta să efectueze cercetări într-un dosar penal într-o manieră care să asigure o soluţie favorabilă persoanei denunţătoare, urmărită penal în cauza respectivă”.

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, o parte din actele de urmărire penală fiind efectuate de către lucrătorul de poliţie asupra căruia inculpatul a afirmat că avea influenţă, în baza unei delegări emise de procurorul de caz. Joi, lui Vasile Balaican i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 alin. 2) Cod de procedură penală. În altă ordine de idei precizăm că, aproape de jumătatea lunii trecute, procurorii DNA Constanţa au formulat o cerere de strămutare a dosarului penal în care este cercetat magistratul Vasile Balaican, solicitarea ajungând în atenţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a României. Primul termen a fost stabilit pentru data de 12 februarie. După cum menţionam şi în ediţiile trecute, conform evidenţei nominale a procurorilor delegaţi pe funcţii de conducere şi de execuţie din Ministerul Public, Balaican a lucrat în Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, însă a fost delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Potrivit Parchetului General al României, delegarea magistratului Balaican este valabilă până la data de 19 aprilie 2014.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii