Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA acuză - sute de operaţiuni financiare Şeful Frontierei de la Agigea, şi poliţist şi afacerist

ro

03 Dec, 2013 00:00 1981 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa au anunţat, ieri, trimiterea în judecată a lui Ionuţ Voinescu, ofiţer de poliţie în cadrul Gărzii de Coastă, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Constanţa Sud (Agigea). Poliţistul este suspectat de două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

„în perioada 15 martie 2008 - 17 octombrie 2011, respectiv 2 aprilie 2011 - 28 iunie 2013, inculpatul Voinescu Ionuţ, în mod repetat, administrând în fapt, prin interpuşi, activitatea a două societăţi comerciale, SC Apollodor Services SRL şi SC Evolution Truck SRL, a efectuat un număr de 277 de operaţiuni financiare, respectiv 51 de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de ofiţer de poliţie în cadrul Gărzii de Coastă, funcţie pe care o deţinea în perioadele respective”. „SC Apollodor Services SRL, firmă cu activitate de transport rutier, a fost înfiinţată de inculpatul Voinescu Ionuţ, care ulterior a ieşit din societate şi a predat-o viitoarei sale soţii şi apoi soacrei sale. Cu toate acestea, inculpatul a continuat să administreze societatea, fiind împuternicit în acest sens prin procură.

Potrivit probatoriului administrat în cauză, inculpatul ar fi fost cel care direcţiona transporturile efectuate, se ocupa de alimentarea camioanelor cu combustibil, de furnizarea pieselor de schimb şi de efectuarea reparaţiilor necesare şi ar fi fost cel care achita salariile angajaţilor.
Tot din rechizitoriu a reieşit că, ulterior, inculpatul a coordonat, condus şi verificat şi activitatea de transport rutier mărfuri desfăşurată de SC Evolution Truck SRL, care era de fapt continuatoarea firmei SC Apollodor Services SRL, având acelaşi obiect de activitate. În acest sens, probatoriul indică faptul că inculpatul era persoana căreia şoferii angajaţi îi comunicau date privind situaţia camioanelor, după cum tot el era cel care îi dirija pe aceştia, transmiţându-le destinaţiile şi mărfurile care trebuiau transportate”, conform DNA. „De asemenea”, potrivit procurorilor, „inculpatul ţinea legătura telefonic cu partenerii contractuali, discutând despre executarea obligaţiilor reciproce, despre documentele financiar-contabile şi despre plăţile care se efectuau”. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanţa, primul termen fiind stabilit pentru data de 19 decembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii