Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA acuză - promovare la BAC în mod fraudulos Fostul decan Facultăţii de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice, încătuşat la Constanţa

ro

26 Jul, 2013 00:00 2874 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au anunţat, ieri, că efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Gheorghe Amza, fost preşedinte al comisiei de Bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia. Acesta este acuzat de luare de mită şi permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Conform organelor de anchetă, în cursul lunii iulie, „inculpatul Amza Gheorghe, în calitate de preşedinte al comisiei de Bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia, cu ocazia desfăşurării examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie 2013, a primit, prin intermediar, de la mai mulţi elevi, participanţi la examenul de Bacalaureat, suma de 3.000 de euro şi a beneficiat de achitarea contravalorii cazării într-un hotel din staţiunea Saturn, în cuantum de 1.863 de lei şi a serviciilor de masă, cu titlul de mită.
Banii au fost primiţi pentru a permite elevilor să promoveze în mod fraudulos proba la disciplina chimie din cadrul examenului de Bacalaureat.
Ca urmare, la data de 5 iulie, inculpatul Amza Gheorghe, împreună cu alte persoane, a pus la dispoziţia elevilor rezolvările subiectelor la proba de chimie, în condiţiile în care acestea aveau caracter confidenţial.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Ieri, procurorii au dispus reţinerea acestuia pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Profesorul universitar doctor Gheorghe Amza este fostul decan al Facultăţii de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice (IMST) din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti. După cum arătam şi în ediţiile trecute, conform declaraţiei de avere, deţine circa 20 de hectare de teren în Giurgiu, Alexandria şi Ilfov, un apartament de 120 mp, situat în Bucureşti, o casă de vacanţă de 450 mp în Buftea, bijuterii, tablouri şi icoane în valoare de 50.000 de euro şi conturi bancare de peste 37.000 de euro. Profesorul a mai obţinut bani frumoşi şi din închirierea unei locuinţe, circa 15.000 de euro. Nu este de omis faptul că Gheorghe Amza deţinea, în 2009, 25% din acţiunile Asociaţiei pentru Ecotehnologie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 26 Jul, 2013 15:14 Bravo, Garcia !!!!!!!!!! Felicitări !!!!!