Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA acuză - ar fi primit 9 milioane de euro Cine i-a plătit pe avocaţii din oficiu ai lui Mazăre şi Strutinsky (rechizitoriu+document)

ro

19 Mar, 2015 00:00 2791 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au atacat, cu contestaţie, decizia judecătoarei Anca Mădălina Alexandrescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, care a respins arestarea lui Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa. Contestaţia va fi analizată tot de Curtea Supremă a României, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Ieri, edilul-şef a ajuns acasă, la Constanţa.
 
Noul dosar al primarului Constanţei este instrumentat, conform surselor noastre, de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cea care îl cercetează şi în dosarul Henri Coandă.
 
Mazăre este cercetat pentru luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese (două infracţiuni). În cauză, Sorin Gabriel Strutinsky, apropiat al edilului-şef, este acuzat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. Pe data de 16 martie, DNA l-a reţinut pe Mazăre, pentru 24 de ore, iar pe data de 17 martie, edilul-şef al municipiului Constanţa, precum şi Strutinsky au fost prezentaţi Curţii Supreme, cu propunere de arestare preventivă. Judecătoarea Anca Mădălina Alexandrescu, învestită cu soluţionarea cauzei, a respins solicitarea celor de la DNA, punându-l în libertate pe Radu Mazăre. Alexandrescu a apreciat că nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru arestarea preventivă a lui Mazăre. „Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii: Mazăre Radu Ştefan, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, o infracţiune de abuz în serviciu şi două infracţiuni de conflict de interese, şi Strutinsky Sorin Gabriel, arestat preventiv într-o altă cauză, cercetat sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită“, potrivit minutei judecătoreşti.

Strutinsky nu se poate bucura de decizia Mădălinei Alexandrescu

În ciuda deciziei judecătoarei, Sorin Gabriel Strutinsky a rămas în stare de arest preventiv, el fiind judecat sub această măsură într-un alt dosar, cauză aflată pe rolul Tribunalului Constanţa. Nu este de trecut cu vederea faptul că, potrivit Curţii Supreme, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Mai mult decât atât, conform procedurii, onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de câte 25 de lei pentru fiecare inculpat, s-a plătit din fondurile Ministerului Justiţiei.
 
Radu Mazăre este cercetat în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“ sub control judiciar.
 
În secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, poate fi citit integral referatul DNA privind propunerea de arestare formulată pe numele lui Radu Mazăre şi al lui Sorin Gabriel Strutinsky
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

Citeşte şi 

Păi, f… în c... pe mă-ta!“
Parchetul General al României a clasat dosarul lui Radu Mazăre (video+document)

 
UPDATE 4. Oficial DNA. Radu Mazăre, reţinut pentru 24 de ore (video)
 
Radu Mazăre a ieşit de la instanţă
"Nu voi mai candida la Primăria Constanța " (video)

 
Perioadă de referinţă - 2008 - 2015
„Recensământul“ infracţiunilor reţinute în sarcina lui Mazăre (rechizitorii)

 
Exclusiv
Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, la mâna judecătoarei Anca Mădălina Alexandrescu


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii