Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională Judecata fostului consilier al primarului Mazăre, amânată (documente)

ro

20 Oct, 2014 00:00 3254 Marime text
La termenul din data de 15 septembrie, Daniela Panioglu a dispus începerea judecăţii
 
Dosarul în care Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi fost consilier al primarului Constanţei, Radu Mazăre, este judecat în Bucureşti, pentru fapte de corupţie, a primit un nou termen de judecată. Magistratul Daniela Panioglu, preşedintele completului C 11 F, din Curtea de Apel Bucureşti, învestit cu soluţionarea cauzei, a stabilit ca procesul să se reia pe data de 12 noiembrie, începând cu ora 9.00. Noul termen (al 10-lea) a fost acordat având în vedere lipsa dosarului de fond, dar şi cea de procedură cu Dan Emil Manolachi - fost angajat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa, judecat în prezenta cauză.
 
Fostul consilier al primarului Constanţei a fost deferit justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la începutul lunii iunie, pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, trafic de influenţă şi complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori de permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Asta în timp ce în sarcina lui Manolachi, fostul salariat al DNA şi al IPJ Constanţa, au fost reţinute infracţiunile de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită. În prezenta cauză, Geanina Lavinia Cazan este judecată pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Fost director comercial al CNAPMC, printre inculpaţi

Cazan a fost şefa cabinetului secretarului de stat Răducu Preda şi director comercial al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA. În dosar au mai fost trimişi în judecată Andrei Ștefan Caunii - reprezentant al unei societăţi pe acţiuni (Novensys Corporation, conform presei centrale), Octavia Mihaela Vasile, Cătălin Radu, Tudor Gabriel Bohîlţeanu - consilier personal al ministrului Transporturilor şi Elena Simona Hulubariu.

Preda, Mazăre şi Nicuşor Constantinescu

Nu este de trecut cu vederea faptul că Daniela Panioglu, magistratul care îl judecă pe fostul consilier al primarului Radu Mazăre, a decis, la jumătatea lunii iulie, menţinerea sub control judiciar a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa.

Manolachi, judecat alături şi de foştii şefi ai Gărzii Financiare

După cum arătam şi în ediţiile trecute, Dan Emil Manolachi este judecat, într-o altă cauză aflată pe rolul Tribunalului Bucureşti, pentru comiterea infracţiunilor concurente de folosire a informaţiilor ce nu sunt destinate publicităţii şi de favorizare a făptuitorului. Alături de Manolachi, în cauză au mai fost deferiţi justiţiei Sorin Florea, fost comisar general al Gărzii Financiare, Ciprian Mihail Fronea, fost comisar-şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, dar şi Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii