Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Disperat să iasă din arest Arest la domiciliu sau „brăţară electronică" pentru Lotreanu

ro

20 Jan, 2011 02:08 4580 Marime text
cap_4.jpgDupă 12 zile de arest preventiv, juniorul Cătălin Alexandru Lotreanu, fiul fostului şef al Secţiei 1 Poliţie Constanţa, Dumitru Lotreanu, le-a cerut judecătorilor Tribunalului Constanţa să-l pună în libertate. Prin intermediul avocatului său, Liviu Cristescu, Lotreanu a adresat instanţei o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar. Disperat să iasă din spatele gratiilor, juniorul le-a transmis judecătorilor faptul că este dispus să îndure chiar şi arestul la domiciliu, sau ca mişcările să-i fie urmărite prin sistemul electronic de monitorizare a suspecţilor, măsura fiind în vigoare în România de aproximativ trei ani.

Lotreanu_Dumitru_Lotreanu1.jpgÎn ciuda tuturor garanţiilor pe care Cătălin Lotreanu a fost dispus să le ofere instanţei, judecătorii Tribunalului Constanţa, în completul format din preşedintele Ciprian Coadă, i-au respins cererea de eliberare provizorie, ca nefondată. Pe de altă parte, nu este de trecut cu vederea faptul că, potrivit susţinerilor procurorului de şedinţă, Lotreanu junior ar mai fi inculpat într-un alt dosar privind tot fraude legate de comerţul electronic, dosar ce s-ar afla, de asemenea, pe rolul Tribunalului Constanţa. Informaţia l-a luat prin surprindere pe avocatul suspectului, care a precizat că nu există un astfel de dosar. Totodată, se pare că nici la cazierul lui Lotreanu nu s-ar afla o astfel de informaţie. În faţa judecătorilor Tribunalului Constanţa, avocatul Cristescu a pledat pentru eliberarea clientului său, pe motiv că „arestarea preventivă a acestuia nu a servit în niciun fel bunei desfăşurări a urmăririi penale, care a rămas în acelaşi stadiu ca la momentul luării măsurii arestării faţă de Cătălin Lotreanu". Apărătorul nu a omis să menţioneze faptul că Lotreanu este cercetat în stare de arest pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în timp ce autorul este cercetat în stare de libertate, situaţie în care nu s-ar regăsi principiul egalităţii de tratament între suspecţi. „Măsura arestării preventive a fost luată exclusiv în baza temeiului de drept potrivit căruia Cătălin Alexandru Lotreanu ar reprezenta un pericol public concret, neexistând probe că acesta ar încerca să se sustragă de la urmărirea penală, că ar intenţiona să săvârşească noi infracţiuni sau că ar încerca să zădărnicească aflarea adevărului. În aceste condiţii, cererea noastră de eliberare provizorie sub control judiciar este admisibilă", a mai adăugat avocatul.

„Autor de mână lungă"

În replică, procurorul de şedinţă a argumentat că Lotreanu este „autorul de mână lungă al activităţii infracţionale", fiind prezent la toate tentativele de folosire a cardurilor falsificate şi, astfel, un „leit-motiv" al anchetei. În plus, reprezentantul Ministerului Public a vorbit şi despre existenţa unui alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, în care suspectul ar fi fost trimis în judecată pentru fapte similare. În ultimul cuvânt, Cătălin Lotreanu a precizat că îşi asumă responsabilitatea de a se prezenta în faţa organelor de cercetare de câte ori este chemat. „Nu voi încălca dispoziţiile instanţei şi nu voi îngreuna desfăşurarea anchetei", a mai spus Lotreanu junior. În ciuda garanţiilor oferite, instanţa i-a respins cererea, ca nefondată. Decizia Tribunalului Constanţa poate fi atacată în recurs, la Curtea de Apel Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii