Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Constanţa în acţiune Plănuiau să atace transporturi de valori. Procurorii au adus la audieri mai multe persoane

ro

18 May, 2013 00:00 988 Marime text
Poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat, ieri, sub coordonarea DIICOT - Structura Teritorială Constanţa, şapte percheziţii la locuinţele unor suspecţi de comiterea de tâlhării asupra unor firme care au ca domeniu de activitate transportul de valori. Au fost puse în executare opt mandate de aducere.

La data de 16 mai, poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii DIICOT - ST Constanţa au efectuat 7 percheziţii domiciliare în municipiul Constanţa şi în localităţile Viişoara şi Cobadin.  Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi al jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Constanţa, beneficiind de suportul de specialitate al ofiţerilor DIPI.

În urma cercetărilor a reieşit faptul că mai mulţi suspecţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 37 de ani, au constituit, în perioada decembrie 2012 - martie 2013, un grup infracţional organizat, cu scopul de a comite tâlhării cu mână armată asupra unor maşini şi personal care transportă valori mari, aparţinând mai multor societăţi comerciale din Constanţa.
În urma percheziţiilor desfăşurate la locuinţele membrilor grupării, au fost găsite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor două pistoale calibrul 9 mm, utilizate pentru muniţie cu glonţ de cauciuc şi 5 cartuşe cu proiectil din de cauciuc.

De asemenea, la o adresă din Viişoara, au fost identificate 40.000 de ţigarete de diverse mărci, care prezentau timbre ale altor state, precum şi 100 de perechi de pantofi sport şi 73 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte ce purtau inscripţii ale unor mărci protejate, susceptibile a fi contrafăcute.

Totodată, pe timpul acţiunii, poliţiştii au identificat un bărbat de 27 de ani, pe  numele căruia exista emis un mandat de executare a pedepsei privative de libertate de 1 an şi 6 luni pentru infracţiuni la regimul rutier.
Opt persoane au fost prezentate procurorilor DIICOT, pentru audieri.

Poliţiştii şi procurorii continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de dispoziţiile art. 7 al.1 şi art. 8 din Legea nr. 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate. Oamenii legii spun că cei luaţi în colimator, care în prezent sunt în libertate, au fost supravegheaţi de la începutul anului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii