Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dialog româno-francez la Ministerul Apărării Naționale ​

ro

24 Jul, 2020 21:52 1263 Marime text
 
  • Discuțiile au abordat elemente de noutate de pe agenda NATO și UE.

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a primit vineri, 24 iulie, la sediul MApN, vizita directorului pentru dezvoltare internațională al Direcției Generale pentru Armamente din Ministerul francez al Apărării, generalul Thierry Carlier.

În cadrul întrevederii, secretarul de stat a apreciat importanța Parteneriatului Strategic și a cooperării bilaterale dintre cele două state, precum și consolidarea acestuia pe dimensiunea de apărare. 

Discuțiile au abordat elemente de noutate de pe agenda NATO și UE, inclusiv modalitățile concrete de cooperare româno-franceză pe diferite paliere. Demnitarul român a apreciat sprijinul Franței pentru consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare în regiunea Mării Negre.

Un alt subiect abordat a vizat colaborarea dintre cele două state în cadrul inițiativelor Uniunii Europene în domeniul apărării.

Secretarul de stat român a subliniat importanța participării entităților din industria de apărare din cele două state în proiecte comune finanțate din Fondul European de Apărare, inclusiv din cadrul Cooperării Permanente Structurate (PESCO). 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii