Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii din spatele uşilor închise Călugăr decapitat - „Victima nu s-a zbătut şi nici nu a ţipat în timp ce i se tăia capul“

ro

23 Aug, 2016 00:00 10971 Marime text


Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă date din dosarele magistraţilor în cazul fostului călugăr găsit decapitat în Ghindăreşti, după ce victima i-ar fi propus presupusului atacator să întreţină relaţii sexuale şi, băut fiind, l-ar fi lovit pe călugăr cu un ciocan şi cu un cuţit, aplicându-i multiple lovituri în faţă, apoi a decapitat cadavrul, l-a băgat în sac şi l-a lăsat pe o stradă.
 
S-a reținut în actul de sesizare a instanței că „în noaptea de 18/19.11.2011, inculpatul I. S. a aplicat multiple lovituri cu un ciocan în zona capului victimei A. A., provocându-i acesteia moartea prin hemoragie meningo-cerebrală, urmare a unui traumatism cranio-cerebral şi facial acut deschis, cu fracturi cominutive de neuro şi viscero-craniu, iar după ce victima a decedat, inculpatul a decapitat cadavrul acesteia, a introdus corpul şi capul într-un sac de rafie de culoare albă şi l-a abandonat în şanţul de scurgere a apei pluviale de pe ... Ghindăreşti, judeţul Constanţa“, conform rolii.ro.
 
În urma investigaţiilor efectuate, victima a fost identificată în persoana lui A. A., rus lipovean, fost călugăr ortodox de rit vechi la Mănăstirea „Uspenia“. Totodată, s-a stabilit că în comunitate orientarea homosexuală a victimei era de notorietate. Înclinaţiile homosexuale ale victimei au fost stabilite şi în urma investigaţiilor efectuate de lucrătorii IPJ Tulcea - SIC la Mănăstirea Ortodoxă de Rit Vechi „Uspenia“, unde aceasta slujise în calitate de călugăr.

„Victima s-a dezbrăcat şi a început să îl atingă, cerându-i să întreţină împreună relaţii sexuale“

Cu ocazia primei sale audieri, inculpatul a declarat că, „în seara zilei de 18.11.2011, în jurul orei 21.00 - 22.00, a fost vizitat la domiciliu de către victima A. A., care avea cu el o sticlă de ţuică de 1,5 litri“.
 
Inculpatul a arătat că „a poftit-o în locuinţă pe victimă, unde amândoi au consumat alcool. La un moment dat, victima s-a dezbrăcat şi a început să îl atingă, cerându-i să întreţină împreună relaţii sexuale“. „În aceste condiţii, inculpatul s-a enervat, a luat un ciocan de lângă sobă şi a lovit-o pe victimă în frunte cu partea dreptunghiulară a ciocanului. Aceasta a căzut pe spate, iar inculpatul a târât-o până în curte, unde, folosind un cuţit, i-a tăiat capul, după care a legat-o la mâini şi la picioare şi a introdus-o într-un sac de mari dimensiuni pe care apoi l-a legat cu sârmă, l-a urcat într-un căruţ şi l-a transportat până pe... l-a abandonat“, conform documentelor magistraţilor.
 
Inculpatul a declarat că „a legat cadavrul la mâini şi la picioare pentru a putea să îl manevreze mai uşor şi că i-a tăiat capul din cauza furiei provocate de avansurile acestuia“. În continuare, inculpatul a mai arătat că „victima nu s-a zbătut si nici nu a ţipat în timp ce i-a tăiat capul, adăugând că în noaptea în care a săvârşit fapta afară era o ceaţă densă, iar iluminatul stradal nu funcţiona“.

Inculpatul a condus organele de urmărire penală pe o platformă betonată, acolo unde a decapitat cadavrul victimei

Inculpatul I. S. a condus organele de urmărire penală în curtea locuinţei sale, pe o platformă betonată, unde, potrivit propriilor declaraţii, a decapitat cadavrul victimei. De asemenea, în timp ce victima se afla pe această platformă betonată, inculpatul a şi îmbrăcat-o. Conform documentelor magistraţilor, platforma a fost găsită curată, prezentând urme vizibile de spălare.
 
În continuare, „inculpatul a indicat un cărucior metalic, cu roţi din cauciuc, aflat în curtea din spatele locuinţei, despre care a afirmat că a fost folosit la transportul cadavrului victimei din curtea sa şi până în locul în care l-a abandonat. Lângă acest cărucior, pe un stâlp din beton, a fost observată o pată de culoare brun-roşcat ce părea a fi de sânge, urmă dinamică cu aspect de frecare, cu dimensiunile de 15x20 cm“.

Inculpatul ar fi fost „supus unui act sexual anal de către victimă“

Potrivit constatărilor membrilor comisiei de expertiză medico-legală, „inculpatul era orientat temporo-spaţial, auto şi allopsihic, având discernământul păstrat atât în prezent, cât şi la data săvârşirii faptei şi în raport de aceasta“.
 
Cu ocazia discuţiilor purtate cu lucrătorii Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, precum şi cu membrii comisiei de expertiză psihiatrică, „inculpatul I. S. a declarat că, anterior săvârşirii faptei, a fost supus unui act sexual anal de către victimă, care a profitat de imposibilitatea sa de a-şi exprima voinţa“.
 
„La data de 10.01.2012, inculpatul a formulat o cerere scrisă prin care a solicitat să fie examinat medico-legal, pentru a se constata urmele unui eventual contact sexual anal săvârşit asupra sa. La aceeaşi dată, inculpatul a fost examinat de medicul legist, care însă nu a constatat leziuni de violenţă la nivelul regiunii anale care să probeze un raport sexual anal“, conform documentelor magistraţilor.

Suspectul a recunoscut faptele

„În şedinţa publică din 9.05.2012, inculpatul I. S. arată că recunoaşte faptele aşa cum au fost reţinute în rechizitoriu, în integralitatea acestora, şi cum au fost prezentate de către instanţă, în şedinţă publică. Prin urmare, este adevărat că, la data de 19.11.2011, a aplicat mai multe lovituri de ciocan la nivelul capului victimei A. A., provocând decesul acestuia, după care a decapitat cadavrul, a ambalat corpul şi capul într-un sac de rafie, toate acestea abandonându-le pe o stradă din Ghindăreşti“, potrivit documentelor magistraţilor.
 
De asemenea, suspectul „regretă foarte mult faptele comise. Îşi menţine ca mobil al crimei motivele pe care le-a invocat procurorului, victima fiind aceea care a venit peste inculpat. Victima a fost cea care l-a invitat să consume alcool, venind cu o jumătate de ţuică. În ceea ce priveşte cuţitul care a fost ridicat de organele de urmărire penală din locuinţa inculpatului şi trimis la expertiza ADN, este cel cu care a omorât şi apoi decapitat victima“.
 
Sursa: rolii.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii