Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descindere la Judecătorie Grefier condamnat de Tribunalul Constanţa, achitat de Curtea Supremă

ro

28 Nov, 2013 00:00 2692 Marime text
Andreea Mehedinţeanu, trimisă în judecată alături de grefiera Judecătoriei Mangalia, a fost arestată preventiv în perioada 8-15 martie 2012

Semra Omer, fosta grefieră a Judecătoriei Mangalia condamnată iniţial pentru luare de mită şi complicitate la reţinere sau distrugere de înscrisuri, a scăpat de pedeapsa de trei ani de închisoare aplicată de Tribunalul Constanţa. În aceeaşi situaţie se află şi Andreea Mehedinţeanu, aceasta fiind condamnată, tot de Tribunal, la doi ani şi şase luni de închisoare pentru dare de mită, dar şi pentru reţinere sau distrugere de înscrisuri. Ieri, judecătorii Curţii Supreme de Justiţie a României au decis că atât Semra Omer, cât şi Andreea Mehedinţeanu nu se fac vinovate de faptele imputate de procurori.

La începutul lunii martie 2012, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au descins atât la Judecătoria Mangalia, cât şi la domiciliul grefierei Semra Omer. Organele de anchetă susţin că fosta salariată a Judecătoriei i-ar fi permis Andreei Mehedinţeanu, contra unui pachet de cafea, să iasă din sediul instanţei cu un dosar penal. Cele două femei au fost trimise în judecată la data de 7 septembrie 2012, iar pe 18 decembrie 2012 acestea au fost condamnate.

Semra Omer a fost găsită vinovată de luare de mită, dar şi de complicitate la reţinere sau distrugere de înscrisuri, judecătorii Tribunalului hotărând pedepsirea grefierului la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 6 ani. Asta în timp ce, pentru dare de mită, Andreea Mehedinţeanu a luat doi ani şi şase luni de închisoare, iar pentru reţinere sau distrugere de înscrisuri, femeia s-a ales cu un an şi şase luni de închisoare. Tribunalul a contopit pedepsele, în final Mehedinţeanu rămânând cu pedeapsa cea mai grea, de doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de cinci ani. Andreea Mehedinţeanu a fost arestată preventiv în perioada 8 - 15 martie 2012. Decizia Tribunalului a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care, la data de 16 aprilie 2013, a achitat-o pe Semra Omer pentru luare de mită, dar şi pentru pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la reţinere sau distrugere de înscrisuri. Totuşi, grefierul a fost amendat cu 1.000 de lei. Curtea de Apel Constanţa a achitat-o şi pe Mehedinţeanu pentru dare de mită, dar şi pentru reţinere sau distrugere de înscrisuri. Şi Andreea Mehedinţeanu a fost sancţionată cu 1.000 lei. Hotărârea judecătorilor Curţii de Apel Constanţa a fost atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Ieri, instanţa supremă a menţinut hotărârea judecătorilor constănţeni din data de 16 aprilie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii