Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depistați când vindeau ilegal țigări și haine trecătorilor

ro

13 Mar, 2017 10:39 1298 Marime text

La sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii din Constanța au efectuat acțiuni în mai multe zone din Constanța, unde au depistat persoane care vindeau ilegal țigări și haine. 

Astfel, sâmbătă, 11 martie a.c., între orele 09.00-09.30, două echipaje de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile, au desfăşurat acţiuni punctuale în zona „Piaţa Griviţei” şi Gară Constanţa, unde au surprins  şase  persoane cu vârste cuprinse între 45- 64 de ani, în timp ce încercau să vândă cetăţenilor din zonă,  151 pachete de ţigări netimbrate (3020  ţigarete), fără timbre accizabile, inscripţionate “Marble”, „Fame” „Ashima”,  „Compliment” şi „Winston”.
 
Pe numele acestora, au fost întocmite actele de constatare pentru comiterea faptei de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României. Actele de constatare şi pachetele de ţigări vor fi predate la I.P.J. Constanţa, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.
 
Ieri, 12 martie a.c., între orele 09.00-09.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul  Grupării Mobile Constanţa a desfăşurat o acţiune punctuală în zona Târgului Duminical din localitate, unde a surprins trei  persoane care opreau trecătorii din zonă şi încercau să le ofere spre vânzare zeci de articole de îmbrăcăminte care purtau o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. De asemenea, persoanele nu aveau documente de provenienţă a mărfii şi nici autorizaţie de comercializare a bunurilor.

Bunurile oprite de la comercializare (blugi, treninguri, tricouri, bluze) au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.

Pe numele acestora, au fost întocmite actele de constatare pentru comiterea faptei de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs care poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Bunurile vor fi predate lucrătorilor din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor al IPJ Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.
 
                                  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii