Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deferit Justiţiei pentru sclavie Mihai Mişilaricu a scăpat de arestul la domiciliu

ro

21 Nov, 2015 00:00 2703 Marime text
Magistraţii Tribunalului Tulcea au constatat legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi au dispus începerea judecăţii faţă de Mihai Mişilaricu, deferit Justiţiei de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. El este acuzat de „lipsire de libertate a unei persoane în mod ilegal“, „sclavie“ şi „folosirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contract de muncă“.     
 
Totodată, judecătorii au admis cererea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar formulată de Mihai Mişilaricu. Astfel, s-a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu a lui Mişilaricu cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.
 
Pe durata măsurii controlului judiciar, magistraţii i-au impus inculpatului respectarea următoarelor obligaţii: „a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Constanţa, organ desemnat cu supravegherea, conform programului întocmit de organul de poliţie, sau ori de câte ori este chemat“.
 
De asemenea, pe timpul controlului judiciar, Mihai Mişilaricu trebuie să respecte următoarele obligaţii: „a) să nu depăşească teritoriul judeţelor Constanţa şi Tulcea decât cu încuviinţarea prealabilă a Tribunalului Tulcea; b) să nu comunice cu persoanele vătămate Dodoi Vasile, Vereş Ionel, Apostolache Ionel, Apostolache Denis, Ghinea Vasile, Aelenei Vasile, Dobre Petrică Cristian, Matei Toma, Oprea Emil, Muşa Felix, Nicolae Marius, Roşu Costică şi Stoian Loredana şi cu martorii Dumitran Ionuţ, Arnăutu Florin Mihai, Muşa Ion, Dicu Gheorghe Iulian, Ailincăi Gheorghe Marcel, Capşa Vasile Constantin, Maxim Valentin, Mişincă Mihai, Samara Enache şi Crapale Nicolae pe nicio cale, direct sau indirect; c) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme“.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Reamintim că Mihai Mişilaricu este acuzat că, „în perioada 2005 - iunie 2015, la ferma sa de animale situată pe raza comunei Baia, judeţul Tulcea, a aservit total, prin lipsirea de libertate fizică, economică şi psihică, un număr de 13 persoane (la care se adaugă alte peste 20 de persoane care nu au putut fi identificate şi audiate), în scopul exploatării acestora fără plată“.
 
De asemenea, „cu ignorarea oricărei forme legale de angajare, încălcându-li-se demnitatea şi drepturile la muncă în condiţii decente, umane, fiind exploataţi 18 ore pe zi, şapte zile pe săptămână, subalimentaţi, agresaţi fizic şi verbal, pentru a li se înfrânge voinţa, manifestând astfel o putere totală asupra victimelor care încercau să fugă noaptea pe jos, cu abandonarea documentelor păstrate fără drept la acesta, precum şi a banilor la care, potrivit promisiunii iniţiale a inculpatului, aveau dreptul“.
 
Iniţial, dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa, însă magistraţii constănţeni şi-au declinat competenţa de soluţionare colegilor din Tulcea.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii