Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţiile unei fete violate în Constanţa Ar fi abuzat-o, după care ar fi pus-o să îngenuncheze în faţa lui şi ar fi scuipat-o

ro

02 Aug, 2016 00:00 16377 Marime text
 

O tânără de 18 ani din Constanţa a trecut prin coşmarul vieţii ei atunci când a fost luată cu forţa, bătută, violată şi ameninţată de către cel care este tatăl copilului ei şi fostul său iubit, A. E. A. Aceştia au împreună un copil şi s-au despărţit din cauza neînţelegerilor. Fostul concubin nu a reuşit să se împace cu ideea şi a decis să se răzbune şi să o aducă înapoi cu forţa pe tânără. Bărbatul în cauză a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol. Coleg de dosar cu acesta a fost şi A. S., pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.
 
„Potrivit rechizitoriului, în fapt, s-a reţinut că în noaptea de 14.11.2014, în jurul orei 19.00, prin exercitarea de ameninţări şi acte de violenţă, inculpatul A. E. A. a obligat-o pe persoana vătămată B. M. să se deplaseze împreună cu el pe o distanţă de aproximativ 700-800 de metri, până în curtea fostei fabrici IPMC, unde, constrângând-o prin ameninţarea că o va lovi cu o piatră în cap dacă se împotriveşte, a întreţinut cu aceasta un raport sexual. De asemenea, în aceeaşi cauză penală, la data de 15.11.2014, fiind audiat în calitate de martor, inculpatul A. S. a făcut afirmaţii mincinoase cu privire la faptele şi împrejurările esenţiale asupra cărora a fost întrebat“, conform rolii.ro

„Inculpatul a ameninţat-o cu acte de violenţă în cazul în care va ţipa sau va încerca să fugă“

În fapt, „începând cu luna iunie 2013 şi până în luna august 2014, persoana vătămată B. M. a convieţuit cu inculpatul A. E. A., având împreună un copil în vârstă de şapte luni. La începutul lunii august 2014, persoana vătămată a luat hotărârea de a se despărţi de acesta, astfel încât, împreună cu copilul, a plecat de la domiciliul părinţilor inculpatului. Fiind audiată, persoana vătămată a declarat că de la acea dată şi până în seara zilei de 14.11.2014, inculpatul A. E. A. a sunat-o şi căutat-o în repetate rânduri pentru a se împăca, dar aceasta nu a fost de acord“.
 
În seara de 14 noiembrie 2014, în jurul orei 19.00, după ce a terminat orele de curs, persoana vătămată a plecat singură către domiciliu. „S-a întâlnit cu o colegă de şcoală, martora R. E. M., care era însoţită de martora C. C. M. În timp ce stăteau de vorbă, la faţa locului a sosit inculpatul A. E. A. însoţit de prietenul său A. S. În acest context, inculpatul a chemat-o pe persoana vătămată şi i-a cerut să îl însoţească, însă, din cauza faptului că a refuzat, acesta i-a aplicat o lovitură cu palma în zona feţei, după care a prins-o de mână şi a tras-o către el, spunându-i că doreşte să vorbească ceva important cu ea. De teama unor repercusiuni mai grave, persoana vătămată l-a urmat pe inculpat, s-au deplasat pe o stradă către calea ferată, apoi au mai mers circa 400 de metri pe o stradă paralelă cu calea ferată. De asemenea, persoana vătămată a precizat că, pe drum, inculpatul a ameninţat-o cu acte de violenţă în cazul în care va ţipa sau va încerca să fugă, menţionând că, urmare a faptului că inculpatul A. E. A. trăgea de ea pe stradă pentru a merge cu el, acesta i-a rupt eşarfa pe care o purta la gât, aspect ce rezultă şi din planşele fotografice ataşate la dosarul cauzei. Persoana vătămată a precizat că pe tot traseul parcurs, martorul A. S. a mers în spatele lor la o distanţă de circa 7-8 metri, fără a interveni în niciun fel“.

„În cazul în care refuză să întreţină relaţii sexuale cu el, o va lovi cu o piatră în cap“

În momentul în care au ajuns în capătul străzii, inculpatul ar fi condus-o la fosta fabrică IPMC. Aici, „inculpatul i-a mai aplicat două lovituri cu ambele palme peste urechi, reproşându-i că merge la şcoală, că iese cu fetele şi că îşi caută bărbat în loc să fie fată de casă. Aici, spune persoana vătămată, inculpatul A. E. A. i-a deschis nasturele de la pantaloni, moment în care l-a împins şi l-a întrebat ce are de gând să facă. Iritat, inculpatul A. E. A. i-a aplicat o nouă lovitură cu palma peste faţă şi a ameninţat-o că, în cazul în care refuză să întreţină relaţii sexuale cu el, o va lovi cu o piatră în cap“.
 
Având în vedere ameninţările cu acte de violenţă, persoana vătămată s-a conformat, întreţinând împotriva voinţei sale un raport sexual. Ulterior, susţine persoana vătămată, inculpatul i-a mai aplicat două lovituri cu palmele peste urechi.
 
La scurt timp, persoana vătămată şi inculpatul au ieşit de după stâlpul în spatele căruia se aflau, revenind în stradă, unde „i-au văzut în apropiere pe inculpatul A. S. şi pe martora R. E. M., care vorbeau, iar în prezenţa acestora, inculpatul A. E. A. i-a cerut persoanei vătămate să îngenuncheze în faţa sa şi să jure că a doua zi va veni împreună cu fiica lor să locuiască la el, ameninţând-o cu acte de violenţă. Persoana vătămată s-a conformat, iar în timp ce stătea în genunchi, inculpatul a prins-o de păr, a scuipat-o şi i-a adresat injurii“.

Declaraţia victimei se coroborează cu declaraţiile martorei

Martora R. E. M. a susţinut că în zona fostei fabrici IPMC l-a văzut inculpatul A. S., iar la un moment dat şi-au făcut apariţia şi persoana vătămată B. M. împreună cu inculpatul A. E. A., care au ieşit de după un zid de beton.
 
În continuare, martora a confirmat cele declarate de persoana vătămată, arătând că „inculpatul A. E. A. a obligat-o să stea în genunchi, cerându-i să jure că a doua zi va veni la locuinţa sa împreună cu copilul pentru a se împăca, aceasta fiind speriată. De asemenea, martora a observat că persoana vătămată prezenta urme de violenţă la nivelul feţei şi urechilor. După plecarea celor doi inculpaţi, martora a aflat de la persoana vătămată că aceasta a fost bătută şi obligată să întreţină raport sexual normal, fiind ameninţată că va fi lovită cu o piatră în cap în cazul în care va ţipa“.

Mărturie mincinoasă

În cauză a fost audiat în calitate de martor şi A. S., care a expus situaţia de fapt total diferit de cele relatate de persoana vătămată şi martora R. E. M., declaraţiile sale fiind chiar în contradicţie cu cele ale inculpatului A. E. A., precizând că, „în momentul în care a coborât din taxi cu inculpatul A. E. A., s-a apropiat de persoana vătămată B. M. şi a sărutat-o, fără a o lovi, deşi chiar inculpatul declarase că a lovit-o cu palma peste faţă. Potrivit declaraţiilor acestuia, el a rămas pe loc, timp în care inculpatul A. E. A. şi persoana vătămată au plecat împreună ţinându-se de mână, iar după aproximativ 5 - 10 minute, cei doi s-au întors, fără să observe ca B. M. să prezinte urme de violenţă“.
 
Fiind întrebat dacă a văzut ca inculpatul A. E. A. să o lovească pe B. M. sau dacă ştie ca aceasta să fi fost violată, A. S. a declarat că nu are cunoştinţă despre aceste aspecte.
 
Ulterior, fiind audiat în calitate de suspect, A. S. a precizat că îşi retrage declaraţia dată în calitate de martor şi a arătat că, „în momentul în care inculpatul A. E. A. a coborât din taxi, s-a apropiat de B. M., i-a spus ceva, dar nu mai reţine ce anume, după care i-a dat o palmă peste faţă şi a tras de ea, apucând-o de mână şi forţând-o să plece spre calea ferată. Cei doi au intrat pe o stradă, fără să îi mai poată vedea, iar după un interval de circa 5-10 minute, când s-au întors, inculpatul A. E. A. i-a cerut persoanei vătămate B. M. să se aşeze în genunchi şi după ce aceasta s-a conformat, inculpatul a scuipat-o şi a lovit-o cu palma peste faţă, fără a mai ţine mine de câte ori, aceasta începând să plângă“.
 
Inculpatul a mai precizat că A. E. A. „a obligat-o să jure că îi va aduce copilul a doua zi, iar aceasta, de faţă cu el şi cu R. E. M., a jurat întocmai ce acesta îi solicitase“.
 
Fiind audiaţi, cei doi inculpaţi au recunoscut faptele reţinute în sarcina lor, declaraţiile acestora coroborându-se cu materialul probator administrat în cauză.
 
Cu privire la infracţiunea de viol, instanţa constată că, prin declaraţia dată în faţa instanţei, persoana vătămată şi-a retras plângerea faţă de A. E. A. Astfel, instanţa a încetat procesul penal pornit împotriva lui A. E. A. privind comiterea infracţiunii de viol.

Sursa: rolii.ro.
Sursa foto: www.someseanul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii