Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:21 19 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă în dosarul suspecţilor ce ar fi înşelat pensionari din Constanţa prin metoda „Accidentul“

ro

27 Aug, 2016 00:00 949 Marime text
Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins, ca nefondată, contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa împotriva încheierii pronunţate de Judecătoria Constanţa, instanţă care a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luate faţă de Valentin Ungureanu cu măsura controlului judiciar. Decizia este definitivă.
 
Totodată, judecătorii din Constanţa au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luate faţă de Elena Cătălina Ştefan, precum şi legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luate faţă de Marinela Labă, pe care le menţin.
 
Judecătoria Constanţa i-a impus lui Valentin Ungureanu: „a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; d) să nu depăşească limita teritorială a judeţului Constanţa decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; e) să nu se apropie şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele vătămate, martorii din dosar, coinculpaţii din prezenta cauză ori cu membrii familiilor acestora“, potrivit minutei.

Bănuiţi de înşelăciune prin metoda „Accidentul“

Cei în cauză sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune prin metoda „Accidentul“. Prejudiciul total creat prin comiterea celor 23 de fapte se ridică la aproximativ 370.000 de lei.
 
Amintim că o grupare organizată a fost anihilată de poliţişti, la Constanţa, anul trecut. După mai multe filaje şi strângere de informaţii, poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat, la începutul lunii martie 2015, un flagrant în zona Rovere, pe bulevardul Tomis din Constanţa. Aşa au fost prinşi indivizii care ar fi stors de bani mai mulţi pensionari din Constanţa.
 
Anchetatorii i-au surprins atunci în flagrant pe Robert Constantin Avram, de 29 de ani, din Feteşti, fără ocupaţie, pe Ion Sîmpetru, de 43 de ani, din Brăila, fără ocupaţie, pe Alin-Adrian Luca, de 28 de ani, din Brăila, fără ocupaţie, pe Laurenţiu Păun, de 33 de ani, din Brăila, fără ocupaţie, cu antecedente penale, care ar fi avut asupra lor 37.500 de lei şi 500 de dolari, stabilindu-se că banii ar fi provenit din comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda „Accidentul“ asupra persoanei vătămate G.M., din Constanţa.
 
Fiind extinse cercetările, au mai fost depistaţi şi Valentin Ungureanu, de 25 de ani, din Medgidia, fără ocupaţie, Elena Cătălina Ştefan, de 30 de ani, din Brăila, fără ocupaţie, Marinela Labă, de 37 de ani, din satul Piatra, comuna Mihail Kogălniceanu, fără ocupaţie, iar cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare în apartamentul în care Robert Constantin Avram, Elena Cătălina Ştefan şi Valentin Ungureanu locuiau fără forme legale s-ar fi găsit 28.000 de lei şi 1.550 de euro, precum şi aparatură electronică şi electrocasnică. Se pare că acestea provin din sumele cu care ar fi fost înşelate cinci părţi vătămate, fapte ce ar fi fost comise în perioada 2 - 5 martie a anului 2015.

Ti-a placut articolul?

Comentarii