Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie crucială în dosarul lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

ro

15 Sep, 2014 00:00 2162 Marime text


 Tribunalul Constanţa nu a stabilit, până la acest moment, un prim termen de judecată în procesul unde Nicuşor Constantinescu este bănuit de abuz în serviciu în formă continuată

Curtea de Apel Bucureşti va lua mâine o decizie foarte importantă în cauza în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost deferit justiţiei, pentru 24 de infracţiuni. Mai precis, mâine se decide, definitiv, dacă dosarul mai sus precizat rămâne pe rolul instanţelor de judecată ori dacă va fi întors procurorilor Anticorupţie, în vederea continuării cercetărilor specifice.

Nicuşor Daniel Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, pe data de 27 mai, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Rechizitoriul poate fi citit aici.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Bucureşti, instanţă care, pe data de 13 august, în cameră de consiliu, a respins atât excepţia, cât şi cererile formulate de Nicuşor Constantinescu, prin apărător. Totodată, judecătorii au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 124/P/2012 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie privindu-i pe inculpaţii Nicuşor Daniel Constantinescu şi Adrian George Gâmbuţeanu, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. De asemenea, Tribunalul Bucureşti a mai dispus începerea judecăţii cauzei (pe 26 septembrie) privindu-i pe cei doi inculpaţi. Tot pe data de 13 august, magistraţii au dispus citarea persoanelor vătămate menţionate în actul de sesizare, cu precizarea dacă se constituie parte civilă în cauză, iar în caz afirmativ să indice natura şi întinderea pretenţiilor, a motivelor şi a probelor pe care acestea se întemeiază. Mai mult decât atât, la cererea judecătorilor, a fost citată fiecare persoană vătămată menţionată în actul de sesizare, cu precizarea dacă se constituie parte civilă în cauză, iar în caz afirmativ, să indice natura şi întinderea pretenţiilor, a motivelor şi a probelor pe care acestea se întemeiază, cu menţiunea „constituirea ca parte civilă se poate face până la începerea cercetării judecătoreşti“. Această decizie a Tribunalului a fost atacată de Nicuşor Daniel Constantinescu la Curtea de Apel Bucureşti. Aşa cum precizam şi mai sus, contestaţia formulată de preşedintele suspendat al CJC a primit termen pentru mâine.

Nu este de trecut cu vederea faptul că Nicuşor Daniel Constantinescu a fost trimis în judecată şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Acest dosar se află pe rolul Tribunalului Constanţa. Până la acest moment, cauza nu a primit un prim termen de judecată.

Citeşte rechizitoriul aici.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii